5 Μαΐ 2014

Νέα τραγωδία στο Αιγαίο: Παρέμβαση αντιπροσωπείας της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Λιμεναρχείο Σάμου - Δήλωση του Κώστα Τζίχα, υποψήφιου δημάρχου

Το Λιμεναρχείο Σάμου επισκέφθηκε το απόγευμα της Δευτέρας αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου και Δήμου Σάμου αποτελούμενη από τον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο για τις δημοτικές εκλογές Δημ. Μαυρατζώτη και την υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο Βάσω Βρυνιώτη, πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Σάμου. 
Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» ενημερώθηκαν από τους αξιωματικούς του Σώματος για τις πιθανές αιτίες του τραγικού συμβάντος, για τα θύματα του ναυαγίου και ζήτησαν και πήραν πληροφορίες για την κατάσταση και την περίθαλψη των διασωθέντων.

Οι εκπρόσωποι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» επανέλαβαν τις θέσεις του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης», για την εγκληματική πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και ζητούν:
Την πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα των διασωθέντων, την εξασφάλιση διερμηνείας και νομικής υποστήριξης, τη φιλοξενία τους και την εξασφάλιση όλων εκείνων των συνθηκών για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
Τέλος υπογράμμισαν την απαίτηση να σταματήσει το καθεστώς εγκλωβισμού των μεταναστών στη χώρα μας και να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους για τις χώρες προορισμού τους.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Σάμου, Κώστας Τζίχας, μιλώντας σε συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης», έκανε την παρακάτω δήλωση σχετικά με το ναυάγιο πλοίου που μετέφερε μετανάστες από τη Σομαλία και την Ερυθραία ανοιχτά του Αγίου Κωνσταντίνου, με συνέπεια να πνιγούν 22 άνθρωποι και άλλοι να αγνοούνται:
«Η νέα τραγωδία με το ναυάγιο και τον πνιγμό πάνω από 20 μεταναστών που προσπαθούσαν να αποβιβαστούν στη Σάμο, προκαλεί εκτός από θλίψη, και αγανάκτηση για την απάνθρωπη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κομμάτων που την στηρίζουν. Πολιτική ιμπεριαλιστική, δεκάδων στρατιωτικών επεμβάσεων, πολιτική καταλήστευσης χωρών και λαών που οδηγεί στην απελπισία και στο βίαιο ξεριζωμό εκατομμύρια ανθρώπους. Παράλληλα με την τακτική, της εν πλω απώθησης των μεταναστών οδηγεί μοιραία σε πολύνεκρα ναυάγια. Τελικά και όσοι γλυτώσουν και έρθουν στη χώρα μας, παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ, εξαιτίας των συμφωνιών που έχουν συνυπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις, να μη δίνουν ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες προορισμού τους. Ο λαός πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου