18 Απρ 2019

ΛΑ.Σ Δήμου Λήμνου: Απάντηση στα αιτήματα του Συλλόγου Πολυτέκνων Λήμνου

Στηρίζουμε τα αιτήματα του Συλλόγου Πολυτέκνων, έτσι όπως τα θέτει στη σχετική επιστολή του προς τους υποψήφιους δημάρχους, για μείωση των δημοτικών τελών κατά 50%, απαλλαγή από τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, κάλυψη εξόδων τοκετού - ανατροφής και επιδόματος σε μητέρες με 4 παιδιά και άνω, χρηματικό βοήθημα σε παιδιά πολυτέκνων που έχουν επιτύχει σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ και ως Δημοτική Αρχή θα τα θέσουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς υλοποίηση στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων του Δήμου.
 
Όπως είναι γνωστό, μέσα από τους νόμους του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ και του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ που ψηφίστηκαν από ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και στηρίχθηκαν από τις πλειοψηφίες των Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχασαν τον αυτοδιοικητικό τους χαρακτήρα και μετατράπηκαν σε μέρος του κρατικού μηχανισμού. Στη βάση αυτής της πολιτικής, μεταφέρονται αρμοδιότητες στους Δήμους, όπως είναι τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων και τα μέτρα για στήριξη της διαμονής των δημοσίων υπαλλήλων σε νησιά με πληθυσμό κάτω των 20.000 κατοίκων, όπως είναι και η Λήμνος, χωρίς την ανάλογη κρατική χρηματοδότηση.
 
Ως δημοτική αρχή, δεσμευόμαστε ότι θα διεκδικήσουμε μαζί με τα σωματεία και τους συλλόγους, μαζί με το Σύλλογο Πολυτέκνων, αύξηση των κρατικών κονδυλίων προς το Δήμο, ώστε να ικανοποιηθούν όσο γίνεται περισσότερες ανάγκες των κατοίκων του νησιού, μαζί και τα αιτήματα των πολυτέκνων, χωρίς να επιβαρυνθούν οι δημότες με πρόσθετους φόρους και ανταποδοτικά τέλη.
 
Εγγύηση γι' αυτό αποτελεί το έργο των Δημοτικών Αρχών στους Δήμους που η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ είχε την πλειοψηφία, όπως είναι ο Δήμος της Πάτρας.
 
Μύρινα 18-4-2019
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου