6 Μαΐ 2014

Αποκαλυπτικοί οι υποψήφιοι της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» του κ. ΒΟΥΡΝΟΥ

Η μία πλάνη, συνδεμένη με επαναστατικές ουτοπίες και ατελείωτα ευχολόγια, ουδέποτε κοστολογημένα, προσπαθεί να εντυπωσιάσει με βαρύγδουπες και εξεζητημένες κενολογίες, με ωραιοποιημένες κοινοτοπίες που με μαγικό τρόπο ζητούν να αναιρέσουν δια μίας όλα τα προβλήματα. Αυτή η πλάνη, επεκτείνεται σε χωράφια που ποτέ δεν αφορούσαν τις τοπικές κοινωνίες της πατρίδας και ιδιαίτερα σήμερα! Είμαι πολύ επιφυλακτική κατά πόσο, στην παρούσα φάση της οικονομικής κρίσης, θα πάει η Χίος μπροστά, αν ζητάμε κατάργηση της τήρησης στοιχείων για τους αγρότες, κατάργηση της φορολόγησης, μείωση της τιμής ρεύματος, αύξηση των διορισμών μονίμων υπαλλήλων για τα δημοτικά γραφεία. Δυστυχώς, κάθε τι που είναι οδυνηρά πραγματικό πάντα θα υστερεί έναντι της ουτοπίας και δεν έχω αυταπάτες ότι οι ασυναρτησίες θα παραμένουν ελκυστικές για μια μερίδα συμπολιτών μας...»

  Αυτά γράφτηκαν με ύφος 100 καρδιναλίων  από φερέλπιδα δασκάλα του συνδυασμού της «Πρωτοβουλίας», του κ. Βουρνού που φαίνεται ότι εκτός από το να συγκεντρώνει το εναπομείναν στελεχικό δυναμικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ δίπλα σε αυτό της ΔΗΜΑΡ στο συνδυασμό του, τελικά αρέσκεται και στη συσσώρευση κολακειών. Πάντως καλές οι εκθέσεις ιδεών, αλλά την πλήρη άγνοια δεν την καλύπτουν.

Ας δούμε με στοιχεία το ρεαλισμό της συγκεκριμένης υποψήφιας που ανέλαβε να μας πείσει για το μονόδρομο της σωτηρίας μας μέσω του συνδυασμού Βουρνού.

Στο 26,7% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2014, σημειώνοντας ελαφρά πτώση σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2013 (27,2%), σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Το 17,9% των Ελλήνων -ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα- δεν διαθέτει αρκετά χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα, κάτι που δεν παρατηρείται ούτε στις χώρες με χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, όπως η Βραζιλία και η Κίνα! Αυτό αποκαλύπτει η Έκθεση του ΟΟΣΑ (Society at a Glance 2014), αναδεικνύοντας τις τεράστιες απώλειες εισοδήματος των Ελλήνων στο διάστημα 2007- 2012. Είναι ενδεικτικό ότι η μέση απώλεια ανά άτομο υπολογίζεται στις 4.400 ευρώ, απώλεια που είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών των ΟΟΣΑ και 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των χωρών της Ευρωζώνης!

 Αυτά δεν είναι κενολογίες ούτε εντυπωσιασμοί ούτε βαρύγδουπες εκφράσεις, αλλά είναι η σκληρή πραγματικότητα που ζουν εκατομμύρια συμπολίτες μας. Για τους πυρόπληκτους αγρότες της περιοχής της εν λόγω υποψήφιας-Πυργί-  δεν αναφερόμαστε, γιατί απλούστατα ΔΕΝ έχουν εισόδημα, αλλά ποσώς ενδιαφέρουν αυτά!! Προέχει το ΕΣΠΑ για την ίδια και το συνδυασμό της.

Εμείς όμως μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο , όταν ο επικεφαλής της παράταξης της και η ίδια περί άλλων τύρβαζαν, παλεύαμε για λύσεις, για μέτρα ανακούφισης που ΠΟΤΕ δεν ήρθαν στο βαθμό των αναγκών του κόσμου.

Εμείς  επιμένουμε. Δεν είμαστε στο δήμο για να υπηρετούμε  εφοπλιστές και επιχειρηματίες, δεν τον διεκδικούμε για  να υπηρετήσουμε αυτά τα συμφέροντα γι αυτό και στους υποψηφίους μας δε συμμετέχουν εκπρόσωποι αυτών των συμφερόντων. Ας ρωτήσει  να μάθει η ίδια  με ποιους είναι συνυποψήφια.

Εμείς λοιπόν είμαστε που ζητάμε τις φοροαπαλλαγές για τους αγρότες, τους εργάτες, τα λαϊκά στρώματα , εμείς παλέψαμε ενάντια στα χαράτσια, εμείς ζητάμε να μειωθεί το ρεύμα, το νερό και πολλά άλλα που είναι αγαθά και όχι εμπορεύματα όπως τα έχει καταντήσει η βαρβαρότητα που υποστηρίζουν. Αυτά τα λαϊκά στρώματα είναι που παράγουν τον πλούτο,  αυτά είναι που υποφέρουν και αυτή την τοπική διοίκηση υπερασπιστή των αδυνάτων ονειρευόμαστε και όχι την τοπική διοίκηση τροχονόμο των αφεντικών και των επιλογών τους.

Και να τι λένε και πάλι τα πιο επίσημα στοιχεία του υπουργείου οικονομικών.

Το σύνολο των φορολογικών εσόδων του κράτους κατά την περίοδο 2004 - 2013, φορολογικά έσοδα που προήλθαν κατά κύριο λόγο από τη φορολογία των ασθενέστερων, ανέρχεται στα 467,4 δισ. ευρώ! Πλησιάζει, δηλαδή, το μισό τρισεκατομμύριο ευρώ! Πού πήγαν αυτά τα λεφτά που άρπαξαν από τις τσέπες μας; Μήπως στην Ελβετία με τα 600 δις;

Μόνο στον προϋπολογισμό του 2013, σε σύνολο 44,3 δισ. ευρώ άμεσων και έμμεσων φόρων που προβλέπονταν, το ποσό που με τη μορφή των άμεσων φόρων καλούνται να πληρώσουν τα νομικά πρόσωπα (δηλαδή, τα μονοπώλια και οι επιχειρήσεις των κεφαλαιοκρατών) μόλις και μετά βίας φτάνει στο 1,5 δισ. ευρώ!

Δηλαδή, μόλις 1,5 δισ. ευρώ άμεσοι φόροι για τους πλουτοκράτες,

πάνω από 42,5 δισ. ευρώ άμεσοι και έμμεσοι φόροι (που στη συντριπτική τους πλειοψηφία καταβάλλονται από τα λαϊκά στρώματα) για το λαό!

Αυτά για τον κ. Βουρνού-αυτός μιλά μέσα από τους υποψηφίους του-είναι ασυναρτησίες και ουτοπίες για αδαείς!

Ας προσθέσουμε κι άλλες που αφορούν στην τοπική διοίκηση που εμπλέκεται και μάλιστα ευελπιστεί να παίξει το ρόλο του χαλίφη ο κ. Βουρνούς.

Οι δήμοι χρηματοδοτούνται συνολικά με 2,783 δις ευρώ (συμπεριλαμβανομένης της ειδικής επιχορήγησης 235,8 εκ. ευρώ και της απόδοσης των οφειλόμενων παρελθόντων ετών με 213,9 εκ. ευρώ) δηλαδή με 2,3% του κρατικού προϋπολογισμού.

 Το ποσό 1,167 δις αφορά στους μισθούς των υπαλλήλων των δήμων μαζί με το ποσό 1,050 δις των οριζόντιων δράσεων ισούται με 2,217 δις ευρώ.

Έτσι από τον κρατικό προϋπολογισμό που χρηματοδοτεί τους Δήμους με 2,783 δις ευρώ μένουν 566 εκ. ευρώ για το σύνολο των λειτουργικών- κοινωνικών υπηρεσιών και παροχών των 325 Δήμων της χώρας.

Σε αυτή την οδυνηρή πραγματικότητα ο κ. Βουρνούς και οι υποψήφιοι του μας προτείνουν να υποταχτούμε , ως βέροι ρεαλιστές της Ελλάδας των ραγιάδων, των γονυπετών διαχρονικά , που διέδιδαν το «Βασίλη κάτσε φρόνιμα να γίνεις νοικοκύρης…» Σε αυτήν ζητούν να προσαρμοστούμε, δηλαδή να βάλουμε τον κοσμάκη να πληρώνει ή να ελπίζει στο ΕΣΠΑ, που δεν είναι αρπαγμένος πλούτος από την Ελλάδα γράφουν, αλλά λεφτά των ευρωπαίων φορολογούμενων!

Απαντάμε λοιπόν στην παλαιάς κοπής «Πρωτοβουλία» που συντόμως αποκαλύφθηκε η συστημική της ούγια, δικαιώνοντας τη  ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, απαντάμε στη δασκάλα του συγκεκριμένου συνδυασμού με τα λόγια του ουτοπιστή Κάλβου:

«Όσοι το χάλκεον χέρι βαρύ του φόβου αισθάνονται, ζυγόν δουλείας ας έχωσι`θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία»

Ούτε το ένα ούτε το άλλο διαθέτουν γι αυτό και αποδεικνύονται αλλεργικοί στα λαϊκά οράματα.


Λαϊκή Συσπείρωση λοιπόν παντού για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας!



ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου