16 Μαΐ 2014

ΠΑΣΥ Μυτιλήνης: Κ. Σαμαρά μιλήσατε για ανάπτυξη...

Ανακοίνωση της Γραμματείας Μυτιλήνης της ΠΑΣΥ με αφορμή την επίσκεψη Σαμαρά 

Με αφορμή την επίσκεψη του Αντώνη Σαμαρά στην Μυτιλήνη και τις εξαγγελίες του η Γραμματεία Μυτιλήνης της ΠΑΣΥ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει αναλυτικά:

«Η τοπική γραμματεία της (ΠΑΣΥ) με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού εδώ στην Μυτιλήνη και τις εξαγγελίες του για τα σχέδια της κυβέρνησης στον πρωτογενή τομέα έχει να πει τα εξής:

Κ. Σαμαρά μιλήσατε για μια "νέα Ελλάδα" στην οποία δεν έχουν θέση όσοι δεν έχουν όνειρα για το μέλλον. Εμείς έχουμε όνειρα για το μέλλον κ. πρωθυπουργέ. Μόνο που σ΄αυτό δεν έχουν θέση ούτε τα κόμματα ούτε και αυτοί που προσκυνούν την ΕΕ και μιλούν για ευρωμονόδρομους. Στην Ελλάδα αυτή δε θα υπάρχουν ελαστικές σχέσεις εργασίας και ημιαπασχόληση. Δε θα έχει μείωση του κόστους παραγωγής μέσω της μείωσης του εργασιακού και ασφαλιστικού κόστους. Δε θα είναι δεμένη στο άρμα ιμπεριαλιστικών μηχανισμών (ΕΕ, ΝΑΤΟ) και δε θα υλοποιεί τις πολιτικές τους που έχουν σκοπό το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων και για μας τους αγρότες το ξεκλήρισμα μας, τη συγκέντρωση της γης αλλά και της παραγωγής σε λίγα χέρια.

Κ. Σαμαρά μιλήσατε για ανάπτυξη. Προφανώς δεν αναφέρεστε σε μας αλλιώς πως μπορείτε να μας εξηγήσετε το ότι την ΑΤΕ την τράπεζα που θα μπορούσε και έπρεπε να ήταν πυλώνας για την ανάπτυξη μας την ξεπουλήσατε, στην πραγματικότητα τη χαρίσατε, στο ντόπιο κεφάλαιο. Δεν μας είπατε αφού κόπτεστε για τη δική μας ανάπτυξη γιατί φορολογήσατε τα αγροτεμάχια μας, γιατί μας υποχρεώσατε να κρατάμε λογιστικά βιβλία, και να πληρώνουμε φόρο 26% από το πρώτο ευρώ. Γιατί φορολογήσατε το σπίτι που μένουμε αλλά ακόμα και τις γεωτρήσεις μας. Γιατί αυξήσατε τις εισφορές στον ΕΛΓΑ και ΟΓΑ. Γιατί να πληρώνουμε ένα σωρό λεφτά για υγεία αλλά και για παιδεία που κατά τα άλλα είναι δημόσια και δωρεάν. Γιατί διπλασιάσατε και τριπλασιάσατε το κόστος παραγωγής μέσω της αύξησης σε λιπάσματα φυτοφάρμακα ζωοτροφές κ.α.

Κ. Σαμαρά γελιέστε. Πέρα ότι ήρθατε στο νησί μας κ. Σαμαρά ως διαφημιστής της νέας ΚΑΠ της ΕΕ και των μέτρων που ξεκληρίζουν τη φτωχή αγροτιά είχατε και το θράσος να τάξετε κι από πάνω στους αγρότες "φτηνούς ξένους εποχικούς εργάτες", γιατί πιστεύετε ότι θα φέρετε τη φτωχή αγροτιά σε αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους για να τους έχουν ανασφάλιστους με φτηνό μεροκάματο. Δεν αντιπροσωπεύεται καμιά νέα Ελλάδα. Αντιπροσωπεύεται την Ελλάδα των εφοπλιστών και των βιομηχάνων. Αντιπροσωπεύεται μια Ελλάδα που μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω και που ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας δε θέλουμε να τη δούμε.

Τη νέα Ελλάδα την πρεσβεύουμε εμείς. Αυτή θα είναι πλήρως αποδεσμευμένη από όλους τους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς. Θα έχει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Θα έχει πραγματικά δημόσια και δωρεάν Παιδεία και Υγεία. Για μας τους αγρότες μέσω των παραγωγικών συνεταιρισμών, που δεν έχουν καμιά σχέση με τους σημερινούς, τη δημιουργία κρατικού οργανισμού εμπορίου, την μηχανοποίηση της παραγωγής θα παράγουμε φθηνά και ποιοτικά αγροτικά προϊόντα αρκετά για να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας. Για μας τους φτωχούς αγρότες οι εργαζόμενοι ντόπιοι ή ξένοι είναι ισότιμοι και πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Για αυτήν την Ελλάδα καλούμε όλους ξένους και ντόπιους αγρότες, εργάτες μικρομεσαίους ΕΒΕ να χτίσουμε ένα κοινό και αρραγές μέτωπο και να παλέψουμε για αυτήν όλοι μαζί αφού κοινά είναι τα συμφέροντα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου