16 Μαΐ 2014

Μυτιλήνη: Μαζική η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Μαζική προεκλογική συγκέντρωση πραγματοποίησε την Πέμπτη το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης.  
Κεντρικός ομιλητής στη συγκέντρωση ήταν ο Μάκης Παπαδόπουλος, μέλος της ΚΕ και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Χαιρετισμό απηύθυναν ο Μιχάλης Μιχαήλ, υποψήφιος ευρωβουλευτής, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ, ο Στρατής Κόρακας, υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και η Νίκη Τσιριγώτη, υποψήφια δήμαρχος Λέσβου (διαβάστε στα συνημμένα αρχεία στο τέλος του κειμένου ολόκληρες τις ομιλίες).
 
Ο Μάκης Παπαδόπουλος στην ομιλία του τόνισε μεταξύ άλλων: «απέναντί μας βρίσκεται ένας πολύ ισχυρός αντίπαλος ο οποίος δε χρειάζεται να κατέβει υποψήφιος. Κρατά στα χέρια του τα κλειδιά της οικονομίας. Αυτός αποφασίζει αν θα γίνουν επενδύσεις, αν θα κλείσει επιχειρήσεις, αν θα γίνουν απολύσεις, τι μισθούς θα δώσει, πόσα δρομολόγια πλοίων θα υπάρχουν για το νησί και αν θα αυξηθούν τα εισιτήρια, τα ναύλα.
Όλοι ξέρουμε τον πραγματικό αντίπαλο: είναι οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η άρχουσα τάξη. Θα βρίσκεται εδώ για να συνεχίσει την επίθεση στο λαό, όποιος και εάν έλθει πρώτος στις εκλογές είτε ο Σαμαράς είτε ο Τσίπρας».
Στη συνέχεια ανέφερε από το βήμα: «όλοι εμείς πρέπει να σκεφτούμε, να αποφασίσουμε να ψηφίσουμε και να αγωνιστούμε με βάση το ταξικό μας συμφέρον, την ταξική μας θέση. Να βοηθήσουμε και άλλους να προβληματιστούν στο ερώτημα:
Ποια πολιτική δύναμη θα είναι σίγουρα και αταλάντευτα δίπλα μας, δίπλα στο λαό και μετά τις εκλογές;
Ποια διέξοδο μας προτείνουν σήμερα οι δύο πόλοι του νέου διπολισμού; Μας προτείνουν ως φάρμακο "δια πάσαν νόσον" την ανάκαμψη, την επιστροφή σε ψηλούς ρυθμούς καπιταλιστικής ανάπτυξης, τις νέες επενδύσεις».
Καταλήγοντας τόνισε ότι «ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης, ο δρόμος των θυσιών διαρκείας, χωρίς ημερομηνία λήξης για το λαό δεν είναι μονόδρομος.
Υπάρχει λύση για την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, υπάρχει ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ, ο δρόμος της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, της αποδέσμευσης από την ΕΕ του επιστημονικού κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας, που μπορεί να απογειώσει τις μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες μιας χώρας όπως η Ελλάδα. Η χώρα μας διαθέτει πλούσιες ενεργειακές πηγές, σημαντικό ορυκτό πλούτο, διαθέτει ικανό και έμπειρο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό. Μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του λαού μας αν ξεριζωθεί η λειτουργία της οικονομίας με γνώμονα το καπιταλιστικό κέρδος» και κάλεσε «να χαλάσουμε τα σχέδια της άρχουσας τάξης, να χτυπήσουμε τον πραγματικό αντίπαλο, να οργανώσουμε τη λαϊκή αντεπίθεση.
Μιλήστε παντού στη δουλειά, στη γειτονιά, στο χωριό, σ’ αυτούς που ακόμα σωπαίνουν και προβληματίζονται. Ελάτε να βγάλουμε το ΚΚΕ πιο δυνατό, πιο ισχυρό από όλες τις κάλπες». 
 
Συνημμένα Αρχεία: 
Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία της Νίκης Τσιριγώτη στη Μυτιλήνη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου