2 Μαΐ 2014

Διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Λήμνου

Εργάτη, υπάλληλε, άνεργε, μετανάστη, συνταξιούχε, μικρομεσαίε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη,

Και πριν και μέσα στην κρίση, η πλουτοκρατία κλέβει τον ιδρώτα σου, το εισόδημά σου, για να εξασφαλίσει περισσότερα κέρδη. Έχει συνεργάτες τις δικομματικές-τρικομματικές κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, τον ΣΥΡΙΖΑ που επιζητεί το χρίσμα των βιομηχάνων και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές. 

ΣΕ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΜΟΝΙΜΑ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ Δε δίνουν δεκάρα τσακιστή για τα δικαιώματά σου στη δουλειά, στην Παιδεία, στην Υγεία, στην Πρόνοια. Σου επιβάλλουν:
•  Φόρους, δημοτικά τέλη, πρόστιμα, χαράτσια.
• Περιστασιακή δουλειά με 2μηνες-5μηνες συμβάσεις, μπλοκάκια κι εκ περιτροπής εργασία.
•  Μισθούς και συντάξεις πείνας.
•  Μέλλον αβέβαιο για τη νέα γενιά, χωρίς δουλειά, μορφωτικά κι επαγγελματικά δικαιώματα.

Στο νησί μας ο Δήμος λειτουργεί πλέον στα πλαίσια του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» και με όρους επιχείρησης του τύπου : «ΘΕΛΕΙΣ ΕΡΓΑ; ΠΛΗΡΩΣΕ!»
Έχουν υποταχθεί στην πολιτική του «εμείς εφαρμόζουμε το νόμο» (τα κόμματα που τους στηρίζουν ψήφισαν το νόμο του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ) και σε φορτώνουν με πολλαπλάσια δημοτικά τέλη και φόρους για ελλιπείς υπηρεσίες στην καθαριότητα στην ύδρευση και την αποχέτευση. 
Αντί να διεκδικήσουν εργαζόμενους στο Δήμο με μόνιμη και σταθερή δουλειά, καθιέρωσαν τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις με συμβασιούχους με μισθούς ψίχουλα, την «κοινωφελή εργασία» (πρόγραμμα ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ), τις ΜΚΟ.
Αντί να διεκδικεί πόρους για έργα με κριτήριο τις πραγματικές ανάγκες των δημοτών, θεοποιεί το ΕΣΠΑ, τις ΣΔΙΤ, τις ΜΚΟ που εξασφαλίζουν ζεστό χρήμα και νέα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο.

Εργάτη, υπάλληλε, άνεργε, μετανάστη, συνταξιούχε, μικρομεσαίε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη,

Οι άλλες παρατάξεις που αυτοπροσδιορίζονται ως «ανεξάρτητες», «υπερκομματικές» κ.λ.π., δεν μπορούν να κρύψουν τη συμφωνία τους στην πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγεί σε μέτρα σε βάρος του λαού. Οι επικεφαλής τους ψήφισαν όλες τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη, ενώ τη στιγμή που ο λημνιακός λαός εξέφρασε την αντίθεσή του στις βιομηχανικού τύπου επενδύσεις σε ανεμογεννήτριες με κινητοποιήσεις και ψηφίσματα, ο επικεφαλής της παράταξης «Η Λήμνος διεκδικεί» και σημερινός Αντιδήμαρχος, βλέπει θετικά μια τέτοιου είδους συμφωνία με κινεζικό όμιλο επιχειρήσεων!

Στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, προσπάθησαν να αποπροσανατολίσουν το λημνιακό λαό με αιτήματα του τύπου «να φύγει το AQUA MARIA και να έρθει το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ!».
Στο πρόβλημα του νοσοκομείου του νησιού μας, περιορίστηκαν στο αίτημα της αυτονομίας του νοσοκομείου και υποβάθμισαν τα αιτήματα της επαρκούς στελέχωσης με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό, στη δωρεάν πρόσβαση στις υπηρεσίες του νοσοκομείου απ’ όλους τους συμπολίτες μας.

Γι’ αυτό μην τους έχεις εμπιστοσύνη! Όλοι αυτοί εκπροσωπούν τα ίδια συμφέροντα! Ζητούν την ψήφο σου και από την επόμενη μέρα: Θα σου φορτώσουν νέα βάρη με επιπρόσθετα ανταποδοτικά τέλη και φόρους, ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών (καθαριότητα, παιδικοί σταθμοί, «Βοήθεια στο σπίτι» και άλλα).
Θα αντικαταστήσουν την υποχρέωση του κράτους για παροχή δημόσιας και δωρεάν παιδείας-υγείας-πρόνοιας με κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία κ.λ.π.
Θα αναγκάσουν τους γονείς να βάλουν ακόμα βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για να μορφωθούν τα παιδιά τους, να έχουν θέρμανση, να μη στάζει η οροφή του σχολείου.

Εργάτη, υπάλληλε, άνεργε, μετανάστη, συνταξιούχε, μικρομεσαίε, αυτοαπασχολούμενε, αγρότη,

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ! ΤΟ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕΣΑ ΚΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ! Δεν συμβιβάστηκε! Αντιτάχθηκε στις αντιλαϊκές αποφάσεις. Κόντραρε στα ίσια την πολιτική αυτή. Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΠΟΤΕΛΕIΤΑΙ από αγωνιστές που συσπειρώνονται στην κοινωνική συμμαχία (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο ΠΑΜΕ, Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση ΠΑΣΥ, Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών ΜΑΣ, Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματοβιοτεχνών ΠΑΣΕΒΕ) και πολλοί άλλοι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του αγώνα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΛΑΟΣ!
• Προστασία των ανέργων, των χαμηλόμισθων και συνταξιούχων των πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών, των ΑμΕΑ.
• Για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματοβιοτέχνες, οι έμποροι και αγρότες, από τα δυσβάστακτα δημοτικά τέλη, φόρους, πρόστιμα και χαράτσια (μείωση των δημοτικών τελών στα επίπεδα του 2009 με προοπτική την κατάργησή τους).
• Συντονίζει και ενισχύει τις λαϊκές κινητοποιήσεις για να διεκδικηθούν πόροι από το κράτος, αλλά και από ευρωπαϊκά προγράμματα που είναι λεφτά του ελληνικού λαού και για να αξιοποιηθούν σε όφελος του λαού και όχι για την κερδοσκοπία των μεγάλων επιχειρήσεων.
• Για τη στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας και όλων των υπηρεσιών του Δήμου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
• Προστασία της μητρότητας για να έχουν όλα τα παιδιά θέση σε σύγχρονους παιδικούς-βρεφικούς σταθμούς με μόνιμους παιδαγωγούς και χωρίς τροφεία.
• Νοσοκομείο πλήρως στελεχωμένο με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό με δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη χωρίς χαράτσια.
• Καθημερινή ακτοπλοϊκή και αεροπορική σύνδεση του νησιού όλο το χρόνο με την Κεντρική και Βόρειο Ελλάδα με φτηνά εισιτήρια και σύγχρονα και ασφαλή πλοία. Δημόσιο Φορέα ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών.
• Ασφαλή και φτηνή αστική συγκοινωνία για τις συνοικίες της Μύρινας και όλα τα χωριά του νησιού μας. ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
• Βελτίωση της ζωής των κατοίκων του νησιού μας με αποχετευτικά – αντιπλημμυρικά έργα. Αποπεράτωση των βιολογικών καθαρισμών Μύρινας, Κάσπακα-Κορνού και περιφέρειας Νέας Κούταλης. Μελέτη και κατασκευή βιολογικού καθαρισμού στο Θάνος.
• Βελτίωση των αγροτικών δρόμων, έργα εγγειοβελτιωτικά που ενισχύουν το μικρομεσαίο αγρότη. Έργα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας. Επισκευή και συντήρηση των φραγμάτων σε Κοντιά-Θάνος. Μελέτες και κατασκευή φραγμάτων σε Κάσπακα- Ατσική.
• Προστασία των σχολείων και όλων των δημόσιων κτηρίων, με ελέγχους και έργα αντισεισμικής θωράκισης. ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
• Εξασφάλιση αδειών για όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα-επίδομα για διακοπές για όλους και τους ανέργους-δωρεάν πρόσβαση σε μουσείο, αρχαιολογικούς χώρους, ιαματικά λουτρά στα Θέρμα-φτηνά εισιτήρια πλοίων και αεροπλάνων-λειτουργία οργανωμένου δημοτικού κάμπινγκ
• Προστασία των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις τουριστικές μονάδες του νησιού μας. ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΩΝ
• Στη δημόσια και δωρεάν μόρφωση χωρίς καμιά επιχειρηματική δράση, με πτυχία που να εξασφαλίζουν δουλειά. Καμιά απόλυση εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού. Εφαρμογή του θεσμού του σχολίατρου, εμβολιασμό όλων των παιδιών. Αναβάθμιση της ειδικής αγωγής με σύγχρονες υποδομές και εξοπλισμό, στελέχωσή της με μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό. Δωρεάν στέγαση και σίτιση για τους φοιτητές της πανεπιστημιακής σχολής του νησιού μας - Στελέχωση της σχολής με το απαραίτητο μόνιμο διδακτικό προσωπικό - Βελτίωση των κτιριακών υποδομών της σχολής με ευθύνη του κράτους.
• Στον πολιτισμό ως κοινωνικό αγαθό. Αποπεράτωση των εργασιών επισκευής του κινηματοθέατρου «ΜΑΡΟΥΛΑ» και παράδοσή του για χρήση στους πολιτιστικούς συλλόγους και μαζικούς φορείς του νησιού μας δωρεάν.
• Στην άθληση με έμφαση στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό με γενναία ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για επισκευή και συντήρηση των υπαρχόντων αθλητικών υποδομών.
• Προβάλλει πνεύμα συλλογικής δράσης και αγώνα ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά. Υποστηρίζει και αγωνίζεται για την ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης, («ΠΟΛΙΟΧΝΗ»), του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα τους, με προσλήψεις προσωπικού ειδικοτήτων, γενναία αύξηση της χρηματοδότησης.

ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ! ΨΗΦΙΣΕ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ! ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ! ΣΕ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ-ΔΗΜΟ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΙΝΑΚΟΣ 
δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου, πρόεδρος του Παραρτήματος Λήμνου του Παλλεσβιακού Εργατικού Κέντρου 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου