9 Μαΐ 2014

Περιοδεία του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Αντώνη Δράκου σε Ικαρία, Φούρνους και Θύμαινα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Νομού Σάμου, Αντώνης Δράκος, έκανε περιοδεία στην Ικαρία, τους Φούρνους  και τη Θύμαινα.
  • Τη Κυριακή παραβρέθηκε και μίλησε στη συγκέντρωση-συζήτηση στον Εύδηλο Ικαρίας με θέμα «ανάπτυξη σε όφελος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων» με κύριο ομιλητή τον Μάκη Παπαδόπουλο υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ. 
  • Τη Δευτέρα το πρωί έκανε περιοδεία στο εργοστάσιο της ΔΕΗ, στη Πυροσβεστική και στον τεχνικό τομέα και στα γραφεία της ΔΕΔΔΗΕ (πρώην ΔΕΗ). 
  • Το απόγευμα μίλησε σε καφενείο στο χωριό Στελί της τοπικής κοινότητας Δάφνης. 
  • Τη Τρίτη 6/5 πήγε στους Φούρνους όπου το πρωί έκανε περιοδεία στα μαγαζιά του νησιού. Το απόγευμα μίλησε σε μεγάλη συγκέντρωση στη πλατεία των Φούρνων 
  • Το μεσημέρι της Τρίτης πήγε στη Θύμαινα και μίλησε με τους κατοίκους.



Το τριήμερο αυτό ενημερώθηκε από κοντά για τα προβλήματα που βιώνουν οι κάτοικοι των 3 νησιών και ανέλυσε διεξοδικά τις θέσεις του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης για τις αιτίες της εγκατάλειψης των νησιών μας και των προβλημάτων που βιώνουν τα φτωχά λαϊκά στρώματα.
Κινδυνεύουμε καθημερινά με την ίδια τη ζωή μας (χαρακτηριστικό το περιστατικό που κινδύνευσε η γυναίκα στη Θύμαινα). Τα παιδιά μας μένουν εκτός εκπαιδευτικού συστήματος, καράβια έχουμε όποτε θέλουν οι εφοπλιστές. Μειώνονται οι μισθοί, οι συντάξεις, το εισόδημα και μας βάζουν φόρους και χαράτσια. Πληρώνουμε τη καπιταλιστική κρίση για να σωθούν τα κέρδη της πλουτοκρατίας
Η κύρια αιτία είναι η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που ο βασικός της πυρήνας είναι η απελευθέρωση και η ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.. Στο όνομα της κερδοφορίας του κεφαλαίου, ιδιωτικοποιούν και εμπορευματοποιούν τα πάντα. Βάζουν ανταποδοτικά τέλη στην ίδια τη ζωή μας. Ο Καλλικράτης προσαρμόζει Δήμους και περιφέρειες να παίξουν αυτό το ρόλο. 

Καλέσαμε τους κατοίκους να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στις τοπικές εκλογές. Είμαστε οι μόνοι που αντιπολιτευόμαστε την κυρίαρχη αντιλαϊκή πολιτική και λέμε ότι η λύση δεν βρίσκεται στον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αλλά στην έξοδο από την ΕΕ τη κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και στη μονομερή διαγραφή του χρέους.

Οι άλλες δυνάμεις όχι μόνο δεν την καταγγέλλουν αλλά στα προγράμματά τους υπόσχονται ότι θα την υλοποιήσουν κιόλας. 

Και οι παρατάξεις που πρόσκεινται στα κόμματα που συγκυβέρνησαν μέχρι σήμερα (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ) αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι αυτοί δηλώνουν ανεξάρτητοι από τα κόμματά τους, ή κρύβουν με ποιο κόμμα και ποια πολιτική είναι.
 Ένα είναι σίγουρο ότι δεν είναι ανεξάρτητοι από την κυρίαρχη πολιτική και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης. Ότι δεν θα αγωνιστούν να ανατρέψουν αυτή την πολιτική της ΕΕ που γεννάει τα προβλήματα των κατοίκων των νησιών μας.

Σάμος 8/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου