21 Μαΐ 2014

Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες (20/05/2014)

Οι ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες καθώς και τα τελευταία γεγονότα με το μοναδικό πλοίο European Express που έρχεται από Πειραιά στα νησιά μας, αποδεικνύουν ότι όλοι οι νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις, σε πλήρη εναρμόνιση με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την απελευθέρωση των συγκοινωνιών είναι καταδίκη για νησιώτες και ναυτεργάτες και προς όφελος του εφοπλιστικού κεφαλαίου. 


Το Σάββατο 17/5 παραμονή εκλογών, το πλοίο έπαθε βλάβη ενώ μετέφερε εκατοντάδες επιβάτες, με αποτέλεσμα να κάνουν 24 και πλέον ώρες για να φτάσουν στη Σάμο. Τη Δευτέρα η εταιρεία αποφάσισε για άλλη μια φορά και με στόχο το συμφέρον της, να μην εκτελέσει το δρομολόγιο από Πειραιά. Χθες κινδύνεψε επιβάτης και δεν είχαν οξυγόνο και πρώτες βοήθειες να προσφέρουν.
  
Το πλοίο είναι υπέργηρο (39 ετών), υπό κυπριακή σημαία και με πιστοποιητικά αξιοπλοΐας από τον ρωσικό νηογνώμονα. Το εφοπλιστικό κεφάλαιο με πλήρη στήριξη από τους νόμους κυβέρνησης, αστικών κομμάτων και Ευρωπαϊκής Ένωσης, κινείται με γνώμονα να εξασφαλίζει όσο το δυνατόν περισσότερα κέρδη.
Δεν έχει ούτε τα βασικά για τις πρώτες βοήθειες στους επιβάτες αν συμβεί κάτι. Ενώ θα έπρεπε να υπάρχει και γιατρός τη στιγμή που ταξιδεύουν τόσοι επιβάτες για 16 ώρες και βλέπουμε.


Διαβάστε την συνέχεια εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου