3 Μαΐ 2014

Πολλά τα σενάρια - ένα το κριτήριο ψήφου για το λαό

Γνωστές εφημερίδες είναι γεμάτες από διάφορα σενάρια για την αναμόρφωση του πολιτικού συστήματος. Αυτό είναι μια ανάγκη όταν εξαθλιώνονται με μεγαλύτερη ταχύτητα και βάθος οι εργαζόμενοι όταν αργά ή γρήγορα αλλά σταθερά απαξιώνονται όλο και περισσότερο στις λαϊκές συνειδήσεις τα παραδοσιακά Κόμματα, οι  κυβερνήσεις, το ίδιο το Κοινοβουλευτικό σύστημα της εξουσίας των μονοπωλίων. Αναμόρφωση του αστικού πολιτικού συστήματος λοιπόν σημαίνει ανάγκη να «Αλλάξει ο Μανωλιός…», «ρετουσάρισμα», «αναπαλαιώση», «ανακύκλωση των φθαρμένων υλικών, διαλέγεται και παίρνετε…

Μερικά απ΄τα σενάρια:

· Στη ΝΔ προωθείται η μετεξέλιξη του κόμματος σε μια πιο κεντρώα παράταξη, με αφομοίωση στελεχών και της κεντροαριστεράς. Ενώ αντίστοιχα δραστηριότητα καταγράφεται στα «δεξιά» της ΝΔ.
· Οι ΑΝΕΛ ψαρεύουν στα θολά νερά της «πατριωτικής λαϊκής δεξιάς».
· Η Χρυσή Αυγή επιχειρεί να εμφανιστεί ως «κόσμια» και με «επίπεδο», ενώ πυκνώνουν τα δημοσιεύματα ότι ο Μπαλτάκος ετοιμάζεται για κόμμα.
· Το ΠΑΣΟΚ ποντάρει στα εκλογικά αποτελέσματα της «Ελιάς» για να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναμόρφωση της εγχώριας σοσιαλδημοκρατίας. Προσπαθώντας ταυτόχρονα να κρατηθούν ανοιχτές οι πόρτες για μια πιθανή συνεργασία όχι μόνο με τη ΔΗΜΑΡ, αλλά και τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γ. Α. Παπανδρέου εμφανίζεται να φλερτάρει με τη ΔΗΜΑΡ, με σενάρια να εντείνονται για μια πιθανή κυβερνητική συνεργασία από την παρούσα Βουλή.
· Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να παίξει σε πολλά ταμπλό, γεγονός που οξύνει αντιφάσεις και διεργασίες στο εσωτερικό του.
· Το Ποτάμι δηλώνει ετοιμότητα συνεργασίας με όλες τις αντιλαϊκές όχθες.

Σενάρια πολλά και σε τοπικό επίπεδο αφού το κράτος, η ΕΕ είναι εδώ και σε κάθε Δήμο. Άλλωστε τα «πάρε-δώσε», οι συνεργασίες σε δεκάδες Δήμους σε όλη την Ελλάδα και στις προηγούμενες τοπικές εκλογές δεν είναι καινούριες ανάμεσα σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ με τη συμμετοχή τότε και του ΛΑΟΣ. 

Στα της Χίου, έχουμε το «μεγάλο Συνασπισμό» βαθύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Λαμπρινούδη, που θεωρεί ότι είναι «αυτοδιοικητικός» και όχι κομματικός, λες και δεν είναι μέχρι τώρα ο γνήσιος νεροκουβαλητής της συγκυβέρνησης.

Από την άλλη, η «Χιακή Συμπολιτεία» του ΣΥΡΙΖΑ συζητά με τον κ.  Βουρνού, ο οποίος στις φτερούγες του έχει στελέχη της ΔΗΜΑΡ και πρώην της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ,ενώ για κερασάκι αυτοαποκαλείται «ανεξάρτητος». Δεν ξεχνούν να κλείνει ό ένας πονηρά το μάτι στον άλλο για συνεργασίες και τράμπες στη δεύτερη Κυριακή, αν τους βγει το σενάριο. Και οι δυο τους βουβαμάρα, για τη συγκυβέρνηση και την ΕΕ που συνδιαμορφώνουν ένα ασφυκτικό, αντιλαϊκό  πλαίσιο για την τοπική διοίκηση. Όλα θα λυθούν με τους τεχνοκράτες του κ. Βουρνού και το μαγικό ραβδάκι του προγράμματος της Χιακής Συμπολιτείας – ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι σαφές ότι όλα αυτά τα σενάρια αποσκοπούν στη θωράκιση του συστήματος,  σε συνδυασμό με την εξασφάλιση ευρύτερων κοινωνικών συναινέσεων, την ενσωμάτωση λαϊκών στρωμάτων, θα επιτρέψουν ώστε να συνεχιστεί η πολιτική στήριξης του κεφαλαίου είτε κεντρικά είτε στο τοπικό κράτος υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ (χαράτσια, φόροι, ιδιωτικοποιήσεις κλπ). 

Το γεγονός ότι τα σενάρια αυτά προβάλλονται έντονα, συστηματικά και μεθοδικά, έχει ως σκοπό ο εργαζόμενος να ψηφίσει ελπίζοντας ότι κάτι καλό θα βγει από το ένα ή άλλο σενάριο αναμόρφωσης. Να λειτουργήσουν δηλαδή ως κριτήριο ψήφου για τους εργαζόμενους. Επειδή είναι βαθιά αντιδραστικά και αντιλαϊκά σενάρια, γι' αυτό πρέπει όντως να λειτουργήσουν ως κριτήριο ψήφου ...απ' την ανάποδη όμως!

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ: Ψηφίζεις ΣΥΡΙΖΑ σου βγαίνει ΣΕΒ, ψηφίζεις Ποτάμι σου βγαίνει ΝΔ ή ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ σου βγαίνει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ (και τούμπαλιν…)
Με την ψήφο του ο κόσμος πρέπει να τα δυσκολέψει, να μην τα διευκολύνει. Και ο μόνος τρόπος είναι η ψήφος στο ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και στη Λαϊκή Συσπείρωση σε Δημοτικές και Περιφερειακές. Γιατί απέναντι στην κινούμενη άμμο του πολιτικού συστήματος, η μόνη επιλογή που δε μεταμορφώνεται και δε μεταλλάσσεται, που δε λέει άλλα τώρα για να κάνει άλλα μετά, που δίνει δύναμη στο λαό και την προοπτική της πραγματικής ανατροπής, είναι η ισχυροποίηση του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Ξυλάς Νέστορας
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου