9 Μαΐ 2014

Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Σάμου Κώστα Τζίχα για την επέτειο της αντιφασιστικής νίκης των λαών


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (9-5-2014)

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΜΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΖΙΧΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Μέρα σημαντική, μέρα λαμπρή για τους λαούς όλου του κόσμου η 9η Μάη 1945. Σηματοδοτεί ιστορικά και ιδεολογικά την ήττα του φασισμού - ναζισμού και τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.  
Ενός πολέμου που ήταν αποτέλεσμα των μεγάλων αντιθέσεων και ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων για το ποιος θα επικρατήσει στο μοίρασμα των αγορών και ποιος θα είναι ο τελικός   νικητής που θα  επωφεληθεί από την διάλυση του πρώτου σοσιαλιστικού κράτους, στην ανθρώπινη ιστορία, της Σοβιετικής Ένωσης.
Τελικά ήταν η Σοβιετική Ένωση και το Κόμμα των μπολσεβίκων που έδωσαν το αποφασιστικό χτύπημα στο τέρας του φασισμού, πληρώνοντας το μεγαλύτερο και βαρύτερο τίμημα από όλες τις άλλες χώρες με 20 εκατομμύρια  νεκρούς και κατεστραμμένη την οικονομική βάση της χώρας στο μεγαλύτερο μέρος της.
Είμαστε περήφανοι για την εποποιϊα της Εθνικής Αντίστασης, το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, τον πρωτοπόρο ρόλο του ΚΚΕ.

 Όσοι σήμερα με προεξάρχουσα τη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε επιχειρούν να διαστρεβλώσουν την ιστορία, ρίχνουν νερό στο μύλο του φασισμού και του έχουν αναθέσει και πάλι τη βρώμικη δουλειά όπως στην Ουκρανία και αλλού.
Οι λαοί όμως έχουν μνήμη και είναι ζωντανές και μάχιμες οι δυνάμεις του αντιιμπεριαλιστικού ταξικού εργατικού και λαϊκού κινήματος.
Ζητούμενο των ημερών μας είναι μια ανώτερη μορφή συμμαχίας. Η συμμαχία της εργατικής τάξης, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, όλων των λαϊκών στρωμάτων. Η λαϊκή συμμαχία που θα είναι σε θέση να αμφισβητήσει ευθέως την εξουσία των μονοπωλίων και να βάλει στην ημερήσια διάταξη την αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου