14 Μαΐ 2014

 Σοβαρές καταγγελίες για μη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους εμπρόθεσμων μεταδημοτεύσεων

Σοβαρές καταγγελίες έχουν γίνει από εκατοντάδες ψηφοφόρους κυρίως από Αθήνα, Ελευσίνα, Γρεβενά και Μυτιλήνη, σχετικά με τις αιτήσεις μεταδημότευσης που έχουν κάνει. Συγκεκριμένα, παρόλο που κατέθεσαν εμπρόθεσμα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά για μεταδημότευση, τελικά δεν έχουν εγγραφεί στους εκλογικούς καταλόγους και είναι αναγκασμένοι να ψηφίσουν στον τόπο όπου ψήφιζαν προηγουμένως. 
Για αυτή την εξέλιξη έχουν ευθύνη, η κυβέρνηση και οι μηχανισμοί του κράτους, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τις επιστολές που στάλθηκαν στους ψηφοφόρους, όπου αναφέρεται πως «λόγω τεχνικού προβλήματος δεν κατέστη, δυστυχώς, δυνατή η εγγραφή σας στους εκλογικούς καταλόγους». Με αυτόν τον τρόπο, υποχρεώνονται να φορτωθούν επιπλέον έξοδα οι ψηφοφόροι οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να μεταβούν στον τόπο όπου ψήφιζαν προηγουμένως και απ' όπου έχουν μεταδημοτεύσει. 
Ήδη από την προηγούμενη βδομάδα η «Λαϊκή Συσπείρωση» έκανε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, ζητώντας να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα.
Σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητο να ενημερωθούν όλοι έγκαιρα που ψηφίζουν για να λάβουν τα μέτρα τους σε περίπτωση που έχει γίνει λάθος στους εκλογικούς καταλόγους. Οι σχετικές πληροφορίες παρέχονται από την ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών www.ypes.gr και το τηλέφωνο 213.13.61.500.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου