2 Μαΐ 2019

Συνέντευξη του Σταύρου Τάσσου StoNisi.gr (Video)

Ο Σταύρος Τάσσος, υποψήφιος Περιφερειάρχης με τη Λαϊκή Συσπείρωση σε μια συνέντευξη ποταμό στην κάμερα του «Ν».

Του Θράσου Αβραάμ, www.stonisi.gr

Πρόκειται για έναν από τους πλέον γνωστούς Έλληνες σεισμολόγους με μάστερ στη Θαλάσσια Γεωλογία και εξειδίκευση σε θέματα ενέργειας και ενεργειακής πολιτικής. Δίδαξε σε διάφορα πανεπιστήμια, εργάστηκε ως ερευνητής στο Κ.Π.Ε. «Δημόκριτος» και στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών. Ο λόγος για τον Σταύρο Τάσσο βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ο κ. Τάσσος μίλησε στο «Ν» για όλους και για όλα.

«Δεν θα διστάσω να παρανομήσω εντός ή εκτός εισαγωνικών» λέει «για να υπερασπιστώ τα λαϊκά συμφέροντα, όπως έκαναν οι πέντε κομμουνιστές Δήμαρχοι που είχαν εκλεγεί σε Πάτρα, Καισαριανή, Χαϊδάρι, Ικαρία και Πετρούπολη».

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΚΚΕ δε μασά τα λόγια του και καταγγέλλει στο «Ν» το περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται στον Κόλπο Καλλονής επειδή δεν λειτούργησε ποτέ ο βιολογικός καθαρισμός και χύνονται στην κορυφή του κόλπου κοντά στις αλυκές (δείτε και εδώ Κόλπος Καλλονής: Από υδροβιότοπος και πηγή ζωής, ολοταχώς για χαβούζα βοθρολυμάτων (Του Απόστολου Κομνηνάκα)).

Ξεκάθαρος στις θέσεις του για το προσφυγικό, μιλάει για αποτυχία τόσο της κυβέρνησης όσο και της περιφερειακής αρχής που «έχουν μετατρέψει τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σε αποθήκες ψυχών με βάση την απαράδεκτη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας που εγκλώβισε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες σε αυτά τα νησιά». Ρίχνει τα βέλη του στην «πολιτισμένη Ευρώπη» που όταν πήρε όσους πρόσφυγες και μετανάστες ήθελε για φτηνά εργατικά χέρια έκλεισε τα σύνορα της. «Εμείς είμαστε ξεκάθαροι από την πρώτη στιγμή, ζητάμε να κλείσουν όλα τα Hot spot στα νησιά, να μεταφερθούν οι πρόσφυγες στην ηπειρωτική Ελλάδα και με γρήγορες διαδικασίες να μπορούν να παίρνουν τα χαρτιά τους και να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν, όπως με βάση το διεθνές δίκαιο, δικαιούνται. Επίσης να αποζημιωθούν άμεσα όσοι έχουν πάθει ζημιές εξαιτίας του προσφυγικού».

Ο ίδιος μιλά, επίσης, για ανεπάρκεια των κονδυλίων που διατίθενται για την αντιπλημμυρική, αντισεισμική και αντιπυρική προστασία καθώς «οι δαπάνες αυτές δεν είναι επιλέξιμες από την Ευρωπαϊκή Ένωση». 

Στο μεγάλο θέμα της αποκατάστασης των σεισμόπληκτων της Βρίσας παρατήρησε ότι οι διαδικασίες προχωράνε πολύ αργά και επιπλέον τέλος Μαΐου κόβονται για τους σεισμοπαθείς οι επιδοτήσεις ενοικίου και τα δωρεάν φάρμακα.

Ο Σταύρος Τάσσος είναι αντίθετος με την ιδιωτικοποίηση της δακοκτονίας ζητώντας αυτή να γίνεται από την Περιφέρεια, όπως γινόταν μέχρι το 2011.

Επικρίνει τους άλλους υποψηφίους και κυρίως αυτούς που χρησιμοποιούν τον όρο ανάπτυξη θέτοντας μια σειρά από ερωτήματα και κυρίως το: ποιον θα ωφελήσει αυτή η ανάπτυξη «Τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους ή το λαό;»
Τέλος καλεί τους νησιώτες του βορείου Αιγαίου να ενισχύσουν το ΚΚΕ και τη Λαϊκή Συσπείρωση επειδή, όπως υποστηρίζει, είναι οι μόνες δυνάμεις, που μέσα σ αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο, μπορούν ν αγωνιστούν για άμεσα μέτρα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου