10 Μαΐ 2019

Το ψηφοδέλτιο της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στο Δήμο Φούρνων Κορσεών

Κατατέθηκε το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φούρνων Κορσεών, για τις τοπικές εκλογές στις 26 Μάη.

Υποψήφια Δήμαρχος Φούρνων Κορσεών
Κυπραίου Ευαγγελία του Νικολάου,  
Απόφοιτος της σχολής Τεχνολόγων Αλιείας - Υδατοκαλλιεργειών ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, εργαζόμενη σε ερευνητικά προγράμματα σχετικά με την συλλογή αλιευτικών δεδομένων, γραμματέας ΚΟΒ Φούρνων, μέλος της ΟΓΕ και του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΟΡΑΣΙΑΙ ΝΗΣΟΙ».

Υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι:

Αμοργιανός Μανώλης (Βρονταράκι) του Ιωάννη, 27, μάγειρας.
Βούλγαρη Πόπη του Ευθύμιου, 37, φιλόλογος
Γλαρός Γιώργος του Κωνσταντίνου, 61, οικοδόμος, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος
Γραμματικός Βασίλης του Γεωργίου, 61, κτηνοτρόφος
Κάρνου - Φλυτζάνη Αγγελική σύζ. Νικολάου, 42, οικιακά
Κατσαρού Αγγελική του Εμμανουήλ, 53, οικιακά, εποχική εργαζόμενη στον Επισιτισμό
Κυπραίος Νίκος του Αποστόλου, 58, συνταξιούχος ναυτικός, μέλος στο ΔΣ Συλλόγου Αλιέων Φούρνων
Λεονταρίδου Δώρα σύζ. Κωνσταντίνου, 34, δασκάλα με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή
Μαρκάκη-Μύτικα Βούλα σύζ. Νικολάου, 56, κτηνοτρόφος
Μαρκάκης Γιάννης του Αντωνίου, 58, επιπλοποιός, εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος
Μύτικα Αντωνία του Ηλία, 31, φιλόλογος
Μύτικας Δημήτριος του Παναγιώτη, 52, εργαζόμενος ΔΕΔΔΗΕ
Παναγιώτου Σταματούλα του Κυριάκου (Κατσαπλιού), 63, αυτοαπασχολούμενη στον Επισιτισμό
Φλυτζάνη - Γλαρού Πόπη σύζ. Γεωργίου, 56, νοσηλεύτρια
Φλυτζάνης Τάσος του Βασιλείου, 56, συνταξιούχος ναυτικός
Φλυτζάνης Γιώργος (Αθερινός) του Νικολάου, 52, συνταξιούχος ναυτικός

Το ψηφοδέλτιο πλαισιώνεται από εργάτες, αγρότες, υπαλλήλους, συνταξιούχους, εκπαιδευτικούς, αυτοαπασχολούμενους, νέους και νέες.

Είναι άνθρωποι που δεν ήρθαν από το "πουθενά", δεν έσκασαν με αλεξίπτωτο από τον ουρανό. Είναι κομμάτι μέσα από τα σπλάχνα του φουρνιώτικου λαού.


Με όλους αυτούς συμπορευτήκαμε το προηγούμενο διάστημα στο δρόμο του αγώνα, οργανώσαμε την πάλη μας για τα μικρά και μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας, με ανιδιοτέλεια και χωρίς δεύτερες σκέψεις. Σήμερα, μη υποκύπτοντας σε διλήμματα και εκβιασμούς, δίνουν τη μάχη ώστε από καλύτερες θέσεις να παλέψουν για την ανακούφιση της φουρνιώτικης λαϊκής οικογένειας.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" χρόνια τώρα, μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, πρωτοστάτησε και συνεχίζει να το κάνει με όλες τις δυνάμεις της, μαζί με το φουρνιώτικο λαό, στις διεκδικήσεις αυτών που δικαιούμαστε όπως: Παροχές Υγείας για όλους, όλες τις μέρες και ώρες του χρόνου αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν, φθηνή και ασφαλή ακτοπλοϊκή σύνδεση από και προς την ηπειρωτική χώρα, απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νησιών μας, μείωση του αυξημένου ΦΠΑ, να μην περάσει η υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Φούρνων, Το Γυμνάσιο - Λύκειο να έχει τους καθηγητές στην ώρα του και χωρίς καθυστερήσεις, τη μείωση των ανταποδοτικών τελών, την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης προς τους δήμους.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" αρνείται να μετατραπεί ο δήμος σε επιχείρηση. Αρνείται να μπάσει από το παράθυρο ΚΟΙΝΣΕΠ ή άλλες πρόθυμες οργανώσεις παραχωρώντας τους δραστηριότητες και υποχρεώσεις του δήμου.

Συμπατριώτες, συμπατριώτισσες,

Σε λιγότερο από ένα μήνα ψηφίζουμε. Οι τοπικές εκλογές δεν είναι "κάτι άλλο", είναι και αυτές απόλυτα ενταγμένες στη συνολική πολιτική αντιπαράθεση, όσο κι αν κάποιοι το τελευταίο διάστημα έγιναν "ανεξάρτητοι και ανένταχτοι" και προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο. Οι υποψήφιοι με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας και δηλώνουμε απερίφραστα ότι είμαστε με τα λαϊκά συμφέροντα. Η μάχη είναι κρίσιμη. Καλούμε κάθε Φουρνιώτη ανεξάρτητα με το τι ψήφιζε ως τώρα, να σκεφτεί, να μελετήσει την πείρα του, να βγάλει συμπεράσματα. Γιατί ερημώνουν τα νησιά μας, γιατί κάθε μέρα μας βρίσκει φτωχότερους; Πού είναι αυτή η ανταποδοτικότητα των φόρων που πληρώνουμε στην κεντρική διοίκηση;

Σας καλούμε αυτή τη φορά να κάνουμε τη διαφορά, όλοι εμείς που έχουμε το ίδιο συμφέρον να ενώσουμε τις δυνάμεις μας απέναντι σε όλους αυτούς που μας μαυρίζουν τη ζωή. Να αγωνιστούμε για να κάνουμε το νησί μας ανθρώπινο. Να ατενίζουμε το μέλλον με αισιοδοξία και περηφάνια.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" Φούρνων διεκδικεί την ευθύνη της διοίκησης του δήμου, ώστε από καλύτερες θέσεις να στηρίξουμε τον αγώνα του Φουρνιώτη για επιβίωση.

Ζητούμε να είμαστε η Δημοτική Αρχή του νησιού, γιατί δουλεύοντας μαζί με τους εργαζόμενους, τους φορείς, το λαό των Φούρνων, από καλύτερες θέσεις διεκδίκησης, μπορούμε να πάμε μπροστά.

Ο φουρνιώτικος λαός έχει τώρα το λόγο.

Μπορεί να αποφασίσει να μην έχουμε άλλη χαμένη τετραετία.

Να υπερασπιστεί την αλήθεια, τη νοικοκυροσύνη, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά.

Για να κάνουμε περισσότερα βήματα μπροστά, δίνουμε δύναμη στη δύναμή μας.

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ στις ευρωεκλογές, της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην Περιφέρεια και το δήμο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου