13 Μαΐ 2019

Ανακοίνωση της ΛΑ.Σ Λήμνου για τις αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων και αυτούς που "νοιάζονται" για τον Τουρισμό και τους κατοίκους των νησιών...

Με αφορμή τις πρόσφατες αυξήσεις στα εισιτήρια των πλοίων η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λήμνου δείχνει πώς καταρρίπτεται ο μύθος του μεταφορικού ισοδύναμου και απαιτεί εδώ και τώρα μειώσεις των εισιτηρίων. 

Αναλυτικά, σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Φαίνεται πως οι κύριοι εφοπλιστές, παρά το δώρο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πριν το Πάσχα, που αφορά τη μείωση της "εθελοντικής εισφοράς των εφοπλιστών στην εθνική οικονομία" από τα 140 εκατ. ευρώ στα 40, μαζί με τις δεκάδες άλλες φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν, και πάλι δεν.... βγαίνουν.

Αποδεικνύεται η κοροϊδία της κυβέρνησης προς το λαό για το μεταφορικού ισοδύναμο, καθώς είναι αυτό που είχαμε προειδοποιήσει από την αρχή: Έμμεση επιδότηση των εφοπλιστών. Με το πρόσχημα της επιστροφής ενός ποσού σε ορισμένους επιβάτες κι επαγγελματίες έχουν και πάλι το "ελεύθερο" να αυξήσουν τα ναύλα ακόμα περισσότερο.

Γι' αυτό ο λαός δεν πρέπει να εφησυχάζει με μέτρα στη λογική "σου παίρνω δέκα σου δίνω ένα", να μην υποκύπτει στη λογική του μικρότερου κακού, του "ό,τι μας δώσουν καλό είναι".

Στις 26 Μάη να αναδείξει τη "Λαϊκή Συσπείρωση" σε ισχυρή δύναμη αγώνα που θα διεκδικεί μαζί με το λαό:
  • Εδώ και τώρα μείωση των εισιτηρίων στο 50%.
  • Δωρεάν μετακινήσεις για φαντάρους, φοιτητές, ΑΜΕΑ.
  • Διεύρυνση και αύξηση των εκπτώσεων για πολύτεκνους, αναπληρωτές, συνταξιούχους κ.ά.
  • Σύγχρονα, γρήγορα, συχνά και ασφαλή δρομολόγια από και προς τα νησιά, σύνδεση των νησιών μεταξύ τους όλο το χρόνο.
Αυτά είναι πραγματικά μέτρα ανάπτυξης για το λαό και όχι η αύξηση των ήδη πανάκριβων εισιτηρίων που εμποδίζουν ντόπιους και τουρίστες να επισκεφθούν τα νησιά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου