17 Μαΐ 2019

Συνεχίζεται η προεκλογική δραστηριότητα της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ανατολικής Σάμου (ΦΩΤΟ)

Συζήτηση με τους εργάτες καθαριότητας του δήμου είχε το πρωί της Τετάρτης, λίγο πριν την έναρξη της βάρδιας, ο Κώστας Τζίχας, υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου.

Στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι «το ζήτημα της καθαριότητας έχει τεράστια σημασία για την καθημερινή ζωή των δημοτών και για το περιβάλλον και σ’ αυτό το καθήκον η συνεργασία της δημοτικής αρχής με τους εργαζόμενους με βάση την αρχή συνέπεια και ευσυνειδησία στην εργασία με ταυτόχρονη διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζομένων, είναι ο κανόνας στον οποίο θα επιμείνει η "Λαϊκή Συσπείρωση" ως δημοτική αρχή». Επισήμανε ακόμη ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα διεκδικήσει μαζί με τους εργαζόμενους δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους, με μισθοδοσία αποκλειστικά από κρατικούς πόρους και κατάργηση της ανταποδοτικότητας. «Οι δεσμεύσεις μας, τόνισε ο Κώστας Τζίχας, δεν είναι εκ του ασφαλούς, αποδείξαμε με τη μέχρι τώρα στάση μας ότι η υπεράσπιση των εργατικών συμφερόντων είναι θέση αρχής για μας και όχι ευκαιριακή τοποθέτηση».
Ο υποψήφιος δήμαρχος επισκέφθηκε ακόμη την ΔΟΥ Σάμου, τον ΟΑΕΔ, την Αστυνομική Διεύθυνση Σάμου, το Λιμεναρχείο, το Τελωνείο και το Χημείο. Ιδιαίτερη στιγμή της περιοδείας ήταν η επίσκεψη στο Γενικό Λύκειο Σάμου και στο ΕΠΑΛ όπου μοιράστηκε στους μαθητές το υλικό του ΚΚΕ και της παράταξης για τις εκλογές.


Περιοδείες σε Κοκκάρι και Παγώνδα  

Συνεχίστηκαν μέσα σε θετικό κλίμα και θερμή υποδοχή από τους δημότες, οι περιοδείες κλιμακίων υποψήφιων δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων στα χωριά της περιοχής με τελευταίο σταθμό το Κοκκάρι.Ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας, οι υποψήφιοι σύμβουλοι, για το δήμο Ρίτα Καρβούνη και Γιάννης Μούρτζης, για την Περιφέρεια Σταμάτης Φιλιππής και Μανώλης Τσακουμάκης, για την Κοινότητα Κοκκαρίου Ζέφη Τραγάκη, Ελευθερία Χατζηαντωνίου και ο υποψήφιος κοινοτικός σύμβουλος Άνω Βαθέος Παύλος Παπανικολάου, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, συνομίλησαν με πολλούς κατοίκους και επαγγελματίες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εκφράστηκε η εκτίμησή τους στη συνεπή δράση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ.


Ανάλογη περιοδεία υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και στελεχών του ΚΚΕ έγινε στον Παγώνδα όπου το Σάββατο 18 Μάη στις 7 το βράδυ, στη πλατεία του χωριού, θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας.

Σε δήλωσή του μετά την περιοδεία στο Κοκκάρι, ο Κώστας Τζίχας αναφέρθηκε στο θέμα του Τουρισμού, υπογραμμίζοντας: «Διαπιστώνεται ακόμη μια φορά ότι ο τουρισμός δεν έχει σχέση τόσο με τις εκθέσεις που θα πάρουμε μέρος, ούτε καν με τις υποδομές και τις υπηρεσίες που φιλότιμα προσφέρουν οι επαγγελματίες του νησιού. Εξαρτάται πρωτίστως από τα συμφέροντα των μονοπωλιακών τουριστικών ομίλων - πρακτορείων που κατευθύνουν τους τουρίστες ανάλογα με τα ποσοστά κέρδους που επιτυγχάνουν σε κάθε χώρα και περιοχή. Έτσι φέτος για παράδειγμα που έχουν πετύχει χαμηλές τιμές σε Τουρκία και Αίγυπτο, αναμένεται -και έχει ήδη φανεί -μια σημαντική πτώση στη Σάμο σε σχέση με πέρυσι. Αυτό θα πιέσει τις τιμές στο νησί για του χρόνου και ο φαύλος κύκλος του εκβιασμού των τουρ-οπερέιτορς συνεχίζεται, με θύματα τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες των ενοικιαζομένων δωματίων και της εστίασης - ψυχαγωγίας. Και με ακόμη μεγαλύτερα θύματα τους εργαζόμενους που βιώνουν την εντατικοποίηση της δουλειάς με μισθούς και εργασιακά δικαιώματα απαράδεκτα.
Για εμάς το θέμα του Τουρισμού εξαρτάται από το αν διασφαλίζεται το δικαίωμα των εργαζομένων, της νεολαίας και των συνταξιούχων στις διακοπές, στην αναψυχή και την ξεκούραση. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα έχει κάνει τον τουρισμό για τα λαϊκά στρώματα "όνειρο …χειμερινής νυκτός", που το καλοκαίρι γίνεται εφιάλτης. Αυτό το δικαίωμα μαζί με όλα τα άλλα πρέπει να διεκδικήσουν οι εργαζόμενοι και με την ψήφο τους στις εκλογές, ενισχύοντας αποφασιστικά τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και της "Λαϊκής Συσπείρωσης"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου