14 Μαΐ 2019

Προεκλογική συγκέντρωση στη Λήμνο και παρουσίαση των υποψηφίων (Φώτο)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 11 Μάη, η προεκλογική συγκέντρωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης»  που κάλεσε η  Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου  και η Τομεακή Επιτροπή Λήμνου του ΚΚΕ

Στην εκδήλωση μίλησαν:

ο Μιχάλης Σοφικίτης υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, 
ο Σταύρος Τάσσος βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου και 
ο Κωσταντίνος Μαδυτινός υποψήφιος δήμαρχος Λήμνου. 



O Μιχάλης Σοφικίτης, ανέπτυξε τις θέσεις του Κόμματος για το ρόλο και τις επιπτώσεις της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων στον ελληνικό λαό και το λαό της Λήμνου και κάλεσε σε μαζική στήριξη των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης».  


Ακολούθησε η ομιλία του Σταύρου Τάσσου. Ο Σταύρος Τάσσος αναφέρθηκε στις εγκληματικές για τους λαούς πολιτικές και δράσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, τα αποτελέσματα των οποίων βιώνουν και οι κάτοικοι των νησιών του Αιγαίου με το δράμα των προσφύγων και τα απαράδεκτα hot spots για τα οποία βαρύτατες ευθύνες φέρει και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
Αναφέρθηκε επίσης και στα θέματα που καίνε τους νησιώτες όπως είναι οι αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων των πλοίων, η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, οι υποδομές, η στελέχωση των νοσοκομείων των νησιών με μόνιμο ιατρικό προσωπικό, η σχεδιαζόμενη εγκατάσταση ανεμογεννητριών από πολυεθνική εταιρεία και ανέπτυξε τις θέσεις και τις παρεμβάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου στο Περιφερειακό Συμβούλιο και του ΚΚΕ στη Βουλή.


Στη συνέχεια μίλησε ο Κώστας Μαδυτινός, ο οποίος ανέδειξε το χαρακτήρα των δήμων και της Τοπικής Διοίκησης ως το μακρύ χέρι του κρατικού μηχανισμού έτσι όπως διαμορφώθηκε με τους νόμους «Καποδίστριας», «Καλλικράτης» και «Κλεισθένης». Είπε μεταξύ άλλων ότι αυτόν το χαρακτήρα τον δέχτηκαν τόσο η απερχόμενη δημοτική αρχή όσο και οι άλλοι συνδυασμοί για το Δήμο της Λήμνου που αυτοχαρακτηρίζονται ως «ανεξάρτητοι».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους «ανεξάρτητους», είπε ότι «ο τόπος είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι πολύ καλά για να βλέπουμε ότι οι "ανεξάρτητοι" υποστηρίζονται συνολικά ή εν μέρει από τις τοπικές οργανώσεις των κομμάτων του κεφαλαίου ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ». Ακόμη αναφέρθηκε στις μετακινήσεις υποψηφίων από τον ένα συνδυασμό στον άλλο, ως αποτέλεσμα των εκβιασμών και των ρουσφετιών που αναδείχνουν τη σαπίλα του συστήματος και στη Λήμνο.
Τέλος, αναφέρθηκε στη δράση των εκλεγμένων δημοτικών και τοπικών συμβούλων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» που ανέδειξαν τα προβλήματα και αιτήματα των εργαζομένων και των κατοίκων της Λήμνου γενικότερα και κάλεσε σε μαζική στήριξη του ΚΚΕ σε ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές.

Χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Αλέξανδρος Λυβαθυνόπουλος, Δέσποινα Καμπουροπούλου και Δέσποινα Στυλιανίδου.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των 70 υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» της Λήμνου στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στο Δήμο Λήμνου και στις Κοινότητες Μύρινας, Κάσπακα, Ατσικής και Ρωμανού.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου