17 Μαΐ 2019

Η κοροϊδία στο απόγειό της

Σχετικά με τα όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ν. Σαντορινιός, στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στη Λέσβο, ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ο κ. υπουργός κοκορεύτηκε στη συνέντευξή του για το αποθεματικό των 31 δισ. και σημείωσε πως "πρέπει να το καταλάβει ο πολίτης στην τσέπη του". Τον πληροφορούμε πως το έχει ήδη καταλάβει. Γνωρίζει πολύ καλά ο Λεσβιακός λαός, πως αυτό το αποθεματικό συγκεντρώθηκε από το δικό του ιδρώτα και το δικό του αίμα. Ότι κυριολεκτικά τον ξεζούμισαν, όπως και όλο τον ελληνικό λαό, για να το μαζέψουνε. Και ότι τώρα, στην προεκλογική περίοδο, έρχεται η κυβέρνηση να δώσει, σε ορισμένα και όχι σε όλα τμήματα του ελληνικού λαού, πίσω το ένα από τα εκατό που πήρε από όλους. Η κοροϊδία στο απόγειό της. Αυτό λοιπόν που έχει καταλάβει ο πολίτης της Λέσβου στην τσέπη του, ο κ. υπουργός είμαστε βέβαιοι πως θα το καταλάβει στις κάλπες της 26ης Μάη.

Έκανε, επίσης, τη βαρύγδουπη δήλωση πως "κυριαρχούν οι κλαδικές συμβάσεις". Φαίνεται πως ζει σε άλλο πλανήτη. Αυτό που κυριαρχεί είναι η ατομική σύμβαση, η εκ περιτροπής εργασία και αυτή λίγων ωρών και ανασφάλιστη. Ενώ συνέχισε την κυβερνητική προπαγάνδα που βαφτίζει ένα απλό, προεκλογικό επίδομα - βοήθημα 13η σύνταξη.

Σε ό,τι αφορά τον νησιωτικό ΦΠΑ, "λησμόνησε" να αναφέρει αν θα συνδυαστεί και πάλι με το μεταναστευτικό, όπως κατά απαράδεκτο τρόπο συνέβη το προηγούμενο εξάμηνο, ενώ δεν είπε κουβέντα για τα μεγάλα χαράτσια και την υψηλή φορολογία που έχουν κυριολεκτικά γονατίσει του κατοίκους του νησιού. Παράλληλα, υπερηφανεύτηκε για το μεταφορικό ισοδύναμο, τη στιγμή που τα εισιτήρια στα πλοία έχουν αυξηθεί από 1η Μάη και κουβέντα δεν γίνεται για ασφαλείς και φτηνές συγκοινωνίες και μεταξύ των νησιών του Αιγαίου και με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Στο μόνο που συμφωνούμε με τις δηλώσεις του κ. υπουργού είναι πως οι συμπολίτες μας πρέπει να επιλέξουν σωστά και στις τέσσερις κάλπες.
Να μαυρίσουν, δηλαδή, τα κόμματα των μνημονίων και τους εκπροσώπους τους στις διάφορες κάλπες και να ψηφίσουν - στηρίξουν τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ για την Ευρωβουλή και της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στη Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, στους δήμους και στις κοινότητες του νησιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου