13 Μαΐ 2019

Καταγγελία της Αγλαΐας Κυρίτση για λαθροχειρία της «Συμπαράταξης Πολιτών Βορ. Αιγαίου»

Με αφορμή τον τρόπο που αυτοπαρουσιάζεται η παράταξη «Συμπαράταξη Πολιτών Βορείου Αιγαίου» του κ. Γιάννη Σπιλάνη, η Αγλαΐα Κυρίτση, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Βορείου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση κάνει λόγο για απαράδεκτη λαθροχειρία και έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη δήλωση:

Έκπληξη και οργή προκαλεί η απαράδεκτη και ψευδής διατύπωση στο έντυπο της παράταξης του κ. Γιάννη Σπιλάνη "Συμπαράταξη Πολιτών του Βόρειου Αιγαίου" ότι "είμαστε το μήνυμα ενότητας που συγκροτήθηκε από τρεις διαφορετικές παρατάξεις αυτής της περιόδου, το ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΖΩΗΣ, τον ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΑΝΕΜΟ και τη ΓΟΝΙΜΗ ΓΡΑΜΜΗ, που όλο το προηγούμενο διάστημα δώσαμε μάχες στο Περιφερειακό Συμβούλιο...".

Η συγκεκριμένη διατύπωση σε ό,τι αφορά την παράταξη Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή αποτελεί μια ανεπίτρεπτη πολιτική λαθροχειρία, ένα μεγαλειώδες ψέμα που μοναδικό στόχο έχει να παραπλανήσει με τον πιο απαράδεκτο τρόπο τους ψηφοφόρους του Βορείου Αιγαίου.

Η παράταξη Βόρειο Αιγαίου - Γόνιμη Γραμμή, της οποίας είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής, δημιουργήθηκε στις προηγούμενες αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 και ουδέποτε αποφάσισε να συμμετέχει στη νέα παράταξη του κ. Σπιλάνη.


Μάλιστα, με δεδομένες τις πολιτικές διαφωνίες που από πολύ νωρίς προέκυψαν, η εκλεγμένη με την παράταξη Βόρειο Αιγαίου - Γόνιμη Γραμμή, κα Μαρία Νικολάρα, η οποία είναι και στέλεχος του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και υποψήφια με τη νέα παράταξη του κ. Σπιλάνη, από τις 26/11/2018, με έγγραφη δήλωσή της προς τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενημέρωνε για την ανεξαρτητοποίησή της, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: "Έχοντας την βεβαιότητα ότι η συμμετοχή μου στην παράταξη Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή, έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα, τη διάθεση και τις απαιτήσεις της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας που μας εμπιστεύτηκαν ως παράταξη την ψήφο τους, αλλά συγχρόνως δυσκολεύει τη δουλειά όλων μας, θεωρώ σωστότερη την επιλογή να διαχωρίσω τη θέση μου και να σας δηλώσω την ανεξαρτητοποίησή μου".

Είναι αυταπόδεικτο, λοιπόν, ότι η διατύπωση που επιλέχτηκε από τη νέα παράταξη του κ. Σπιλάνη αποτελεί μέγα πολιτικό ψέμα. Πρόκειται για μια καραμπινάτη πολιτική λαθροχειρία, που αποκαλύπτει απαράδεκτες λογικές και τακτικές, τις οποίες θα καταδικάσει ο λαός του Βορείου Αιγαίου στις επικείμενες εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου