2 Μαΐ 2019

Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου

Μαζική ήταν η Πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, στην πλ. Σαπφούς της Μυτιλήνης. Μαχητική ήταν και η πορεία που πραγματοποιήθηκε από κεντρικούς δρόμους της πόλης και κατέληξε στο άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης όπου έγινε και κατάθεση στεφανιών. 
 
Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν ο Βαγγέλης Χριστοδούλου, πρόεδρος της Παλλεσβιακής Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Λέσβου, ο Στρατής Κόμβος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Λέσβου και η Θεοδώρα Ζαφειρίου, γραμματέας του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης.


Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μπάμπης Ντινενής γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, ο οποίος στην ομιλία του τόνισε ότι «όσες πρωτομαγιές και να περάσουν, εδώ και πάνω από εκατό χρόνια, ένα μάθημα μας διδάσκεται. Η ταξική πάλη, οι αγώνες για το οχτάωρο, για κοινωνική ασφάλιση, για ζωή με δικαιώματα, δεν είναι κατακτήσεις του παρελθόντος που τελείωσαν.

Οι αγώνες της εργατικής τάξης σε κάθε περίοδο είναι οι μόνοι που έφεραν σε δύσκολη θέση τους εκμεταλλευτές της και αμφισβήτησαν την κυριαρχία και την εξουσία τους.

Δεν είναι παντοδύναμοι, δεν είναι ανίκητοι μπροστά στην οργανωμένη δύναμη και πάλη του λαού μας».


Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ και υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Σταύρος Τάσσος, καθώς και οι υποψήφιοι δήμαρχοι με την Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη και Δυτικής Λέσβου Γιάννης Συκάς.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου