11 Μαΐ 2019

«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΗΜΝΟΥ: Στήριξη των αιτημάτων του Συλλόγου Καμινιωτών

Τη στήριξή της στα αιτήματα του Συλλόγου Καμινιωτών εκφράζει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λήμνου. 

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Καμινιωτών με επιστολή του, ζητά την επίλυση του προβλήματος των τοπικών συγκοινωνιών, οι οποίες είναι ανύπαρκτες εκτός σχολικής περιόδου, της συγκομιδής των σκουπιδιών που  ιδιαίτερα το καλοκαίρι δεν επαρκεί με τους ρυθμούς που γίνεται καθώς και του φωτισμού που ειδικά στις δύο εισόδους του χωριού είναι ελάχιστος. 

Στην απάντησή της προς την επιστολή του Συλλόγου Καμινιωτών, η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λήμνου αναφέρει: 

«Αγαπητοί συμπατριώτες,
Συμφωνούμε ότι τα ζητήματα που μας θέσατε για την τοπική συγκοινωνία, την καθαριότητα – ανακύκλωση και το φωτισμό του χωριού χρήζουν αντιμετώπισης και επίλυσης και δεσμευόμαστε ότι ως δημοτική αρχή θα κάνουμε τις ανάλογες ενέργειες.
Από τις συναντήσεις και επαφές που έχουμε με τους κατοίκους του νησιού μας τα τελευταία χρόνια, έχουμε αποκομίσει την εικόνα ότι παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν τα περισσότερα χωριά του νησιού και πραγματικά είναι χρέος κάθε δημοτικής αρχής να σκύψει πάνω στα προβλήματα αυτά και να αναζητήσει λύσεις μαζί με τους κατοίκους των χωριών.
Στο πρόγραμμα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" Λήμνου που δώσαμε στη δημοσιότητα από τον προηγούμενο μήνα, αναφέρουμε ότι ως δημοτική αρχή θα διεκδικήσουμε:
  • Μόνιμο εργατικό προσωπικό και προσωπικό καθαριότητας σύμφωνα με τις ανάγκες του νησιού και κόντρα στην αντιλαϊκή νομοθεσία των νόμων "Καλλικράτη" και "Κλεισθένη" που περιορίζουν τις δυνατότητες των δήμων για μόνιμο προσωπικό με δαπάνες του κράτους.
  • Αύξηση των κρατικών κονδυλίων σύμφωνα με τις ανάγκες του δήμου.
  • Πύκνωση της συγκοινωνιακής σύνδεσης της Μύρινας με τα χωριά, για όλες τις ημέρες του έτους.
Έχουμε την πεποίθηση ότι πολλά μπορούμε να καταφέρουμε πιέζοντας την οποιαδήποτε κυβέρνηση με αγωνιστικές διεκδικήσεις και με τη μαζική συμμετοχή σ’ αυτές των κατοίκων του νησιού μας, των σωματείων των εργαζομένων και των συλλόγων όπως είναι και ο δικός σας σύλλογος.

Αυτό έδειξε και η δράση των δημοτικών αρχών στους πέντε δήμους της χώρας όπου η "Λαϊκή Συσπείρωση" είχε την πλειοψηφία στα Δημοτικά Συμβούλια (Πάτρα, Χαϊδάρι, Πετρούπολη, Καισαριανή, Ικαρία)».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου