30 Μαρ 2019

Σάμος: Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στον Δήμο και την Περιφέρεια - Εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Σάμος" (ΦΩΤΟ)

Τις θέσεις και προτάσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο και την Περιφέρεια παρουσίασαν το βράδυ της Πέμπτης, 27 Μαρτίου, στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου «Σάμος», οι επικεφαλής, για την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, υποψήφιος περιφερειάρχης, βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ, Σταύρος Τάσσος και ο υποψήφιος δήμαρχος Ανατολικής Σάμου Κώστας Τζίχας.
Από αριστερά: Α. Δράκος, Θ. Σαρρηγεωργίου, Α. Κυρίτση, Σ. Τάσσος, Δ. Μαυρατζώτης, Κ. Τζίχας
Στην τοποθέτησή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σταύρος Τάσσος αναφέρθηκε στις πολιτικές που εφαρμόζει διά των όπλων το ΝΑΤΟ, ανέλυσε το καυτό θέμα του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος προσθέτοντας πως χρησιμοποιεί και συνδέει η κυβέρνηση τη διατήρηση μειωμένου ΦΠΑ συνδέοντάς το με το προσφυγικό ζήτημα. Τόνισε ότι εκφράζει τη «Λαϊκή Συσπείρωση» η κινητοποίηση των πολιτών που πραγματοποιήθηκε για το μεταναστευτικό στις 7 Φεβρουαρίου 2019 στο Βαθύ. Επανέλαβε τις πάγιες θέσεις του για κλείσιμο του hot spot και αναχώρησης όλων των μεταναστών-προσφύγων προς την ενδοχώρα και προς τον τελικό τους προορισμό αφού και οι ίδιοι δεν θέλουν να παραμείνουν στη χώρα μας. Ζήτησε τη στήριξη των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» λέγοντας χαρακτηριστικά «Ενιαία πολιτική από μεριά τους» (εννοώντας την κυβέρνηση), «ενιαία πολιτική και από εμάς». «Είμαστε εξαρτημένοι από τα συμφέροντα του λαϊκού κινήματος», ανέφερε προς το τέλος της ομιλίας του.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε η περιφερειακή σύμβουλος, δημοσιογράφος Αγλαΐα Κυρίτση κάνοντας αναφορά στην 5ετία της υπάρχουσας διοίκησης στην Περιφέρεια στυλιτεύοντας ακολουθούμενες πολιτικές που οδήγησαν σε αποτυχίες.


Συγκινητική υπήρξε η ομιλία του δημοτικού συμβούλου, γιατρού, Δημήτρη Μαυρατζώτη, όπου αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας του και στη στήριξη συντρόφων και φίλων στο πρόσωπό του. Μεταξύ άλλων έκανε λόγο για τη μεγάλη νίκη που είχε σημειώσει το ΚΚΕ στον νομό Σάμου  όταν κέρδισε την έδρα στις βουλευτικές εκλογές του 2012, απόδειξη, όπως σημείωσε, της εμπιστοσύνης του κόσμου. Ο ίδιος θα είναι παρών στην εκλογική διαδικασία όσο μπορεί.

Αναφορά στην μη έντονη παρουσία του τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, για λόγους υγείας, υπήρξε από τον περιφερειακό σύμβουλο Αντώνη Δράκο που έλαβε το λόγο στη συνέχεια απευθύνοντας κάλεσμα προς όλους για τη μάχη όλων των εκλογών, συμπεριλαμβανομένου και των ευρωεκλογών.
 
Καταχειροκροτήθηκε στο τέλος της ομιλίας του ο δημοτικός σύμβουλος Δ. Μαυρατζώτης
Η εκδήλωση έκλεισε με ομιλία του υποψήφιου δημάρχου Ανατολικής Σάμου Κώστα Τζίχα ο οποίος αναφέρθηκε στο μεταναστευτικό ζήτημα κάνοντας λόγο για σαφάρι κερδών των ΜΚΟ αλλά και για τις απάνθρωπες συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων που βρίσκονται στο ΚΥΤ. Μίλησε για την πρόσφατη απόφαση, κατά πλειοψηφία, του Δημοτικού Συμβουλίου Σάμου, κατά της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων ενώ μας θύμισε τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου (4.000 άτομα), στο συλλαλητήριο για το μεταναστευτικό που πραγματοποιήθηκε στο Βαθύ. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα έργα, όπως ο προβληματικός στη λειτουργία του βιολογικός της πρωτεύουσας.

Σύντομα θα ανακοινωθούν όλα τα ονόματα των υποψηφίων τόσο στο δημοτικό όσο και στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

 www.samiakonvima.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου