24 Μαρ 2019

Όχι στο hot spot και στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών - Ναι στην ανθρωπιά και στην αλληλεγγύη στα εγκλωβισμένα παιδιά

ΤΕ ΣΑΜΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
 
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στα αιτήματα του σαμιώτικου λαού για το προσφυγικό απαντά με νέο hotspot. Κάνει πως δεν είδε τις χιλιάδες Σαμιωτών που διαδήλωσαν στις 7 Φλεβάρη. Έχει τεράστιες ευθύνες γιατί όχι μόνο προχωρά στη δημιουργία νέου hotspot αλλά και για την αδιαφορία που συστηματικά επιδεικνύει στα αιτήματα ντόπιων και προσφύγων.
 
Η θέση: "Να μην έρθουν" ή "να φύγουν τα προσφυγάκια από το δικό μας σχολείο", ακόμα και αν λέγεται με αφορμή ένα υπαρκτό πρόβλημα, είναι μια θέση που αντικειμενικά υπηρετεί το ρατσισμό και διευκολύνει την εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης.

Η απάντηση της κυβέρνησης με παρέμβαση του εισαγγελέα στις κινητοποιήσεις ορισμένων γονιών, ανεξάρτητα από το περιεχόμενο που είχαν, είναι απολύτως καταδικαστέα και επικίνδυνη.

Αυτοί που αξιοποιούν τη δικαιολογημένη ανασφάλεια που νοιώθουν οι γονείς από την άσχημη κατάσταση και τα προβλήματα που δημιουργεί ο μαζικός εγκλωβισμός προσφύγων. Αυτοί που επιχειρούν να τη μετατρέψουν σε φόβο, σε θέση και δράσεις κατά μικρών παιδιών, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια. Επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ του ρατσισμού και της ακροδεξιάς για να το καρπωθούν σε ψήφους στις ερχόμενες εκλογές. Έτσι διευκολύνουν και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που επιδιώκει να συκοφαντήσει τη διεκδίκηση και τον αγώνα να κλείσει το hot spot και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί.


Είναι δικό μας χρέος, όλων των σαμιωτών και πρωτίστως των γονιών και των εκπαιδευτικών, και αυτά τα παιδιά, για όσο διάστημα παραμένουν στο νησί, να πάνε σε κανονικό σχολείο και να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες.

Εμείς πρέπει να νοιαστούμε για τη φροντίδα τους, να μην τα εγκαταλείψουμε στα χέρια μιας κυβέρνησης που τα κρατά εγκλωβισμένα σε άθλιες συνθήκες ή τα παραδίδει στην κερδοσκοπία των ΜΚΟ. Είναι απάνθρωπη η άποψη που λέει ότι θα μετατραπούν τα σχολεία σε άσυλο επειδή θα πάνε σε αυτό 10-15 προσφυγόπουλα. Είναι λάθος η πρόταση να δημιουργηθεί σχολείο εντός του ΚΥΤ. Σημαίνει καταδίκη των παιδιών να ζουν μέσα στην αθλιότητα. Σημαίνει γκέτο και στέρηση της μοναδικής ευκαιρίας που μπορεί να τους προσφέρει το σχολείο για να κοινωνικοποιηθούν, να ζήσουν έστω κι αυτές τις λίγες ώρες σαν παιδιά.

Στην κυβερνητική αδιαφορία απαντάμε με τη δική μας αλληλεγγύη και με πρωτοβουλίες και διεκδικήσεις για να εμβολιαστούν, να έχουν σωστή διατροφή και ένδυση.

Έχουμε χρέος να σταθούμε απέναντι στην εγκληματική πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ που έχει μετατρέψει το νησί μας σε χώρο εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών.

Διεκδικούμε:

• Να κλείσει τώρα το hot spot και να μην δημιουργηθεί νέο. Να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα προς τις χώρες προορισμού τους.
• Απομονώνουμε αυτούς που με διάφορα προσχήματα θέλουν να διώξουν μικρά παιδιά από τα σχολεία.
• Διεκδικούμε και πρωτοστατούμε για να υπάρξει ολοκληρωμένη φροντίδα για όλα τα παιδιά
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου