12 Μαρ 2019

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» Λήμνου στηρίζει τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ Λήμνου «Ορίζοντες» για δημιουργία ΚΔΑΠ ΜΕΑ, ΚΕΠΑ και Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στη Λήμνο

Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου 
 
Στους στόχους πάλης και διεκδίκησης που δημοσιοποιήσαμε από τις 6-3-2019 αναφέρουμε μεταξύ άλλων:

"Στήριξη των Α.Μ.Ε.Α του νησιού μας τόσο όσον αφορά τις υποδομές, όσο και την κάλυψη των υπαρχουσών δομών στα σχολεία και αλλού (Ειδικά σχολεία, ΚΕΣΥ Λήμνου), με μόνιμο προσωπικό. Δημιουργία ΚΕΠΑ στη Λήμνο και αύξηση των προνοιακών επιδομάτων, που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές τους ανάγκες, χωρίς περιορισμούς. Δημιουργία Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στο νοσοκομείο του νησιού μας.

Δημιουργία Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), για τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών κατά τη διάρκεια των διακοπών και των απογευματινών ωρών, καθώς και την εξειδικευμένη υποστήριξη και την κοινωνική ένταξη παιδιών και νέων με αναπηρίες". 

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με τον βουλευτή και υποψήφιο περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τη "Λαϊκή Συσπείρωση" Σταύρο Τάσσο, έχει καταθέσει από τις 22-2-2019 αναφορά στη βουλή με τα αιτήματα του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμΕΑ Λήμνου "ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" για δημιουργία ΚΕΠΑ και Ιατροπαιδαγωγικού Κέντρου στη Λήμνο. Επίσης έχει καταθέσει αναφορά στη βουλή από τις 25-2-2019 την επιστολή των δικηγόρων του νησιού, στηρίζοντας το αίτημα για δημιουργία Πρωτοδικείου στη Λήμνο.

Τα παραπάνω αιτήματα, αλλά και μια σειρά δίκαια αιτήματα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες των κατοίκων του νησιού μας, μπορούν να ικανοποιηθούν μόνο με τη συγκρότηση μιας πλατιάς Κοινωνικής Συμμαχίας και στο νησί μας, μέσα και από τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", που θα τα θέτει στην πρώτη γραμμή των αγώνων, κόντρα στις πολιτικές των κυβερνήσεων του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης των μονοπωλίων».

Διαβάστε επίσης: Ερώτηση του ΚΚΕ για τα προβλήματα των ΑμεΑ στα νησιά του Βορείου Αιγαίου 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου