9 Μαρ 2019

Σάμος: Περιοδεία του Κώστα Τζίχα σε μηχανοστάσιο του δήμου, γηροκομείο και ΚΠ «Φάρος»

Τις συναγωνιστικές ευχές της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας σε εργαζόμενες του δήμου, του ΚΕΠ Σάμου και του Κέντρου Πρόληψης «ΦΑΡΟΣ», μετέφερε χθες σε περιοδεία του ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας, επικεφαλής κλιμακίου υποψηφίων της παράταξης και στελεχών της Κομματικής Οργάνωσης Βαθιού του ΚΚΕ.

Η περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου ξεκίνησε στις 6.30 το πρωί από το μηχανοστάσιο του δήμου, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με τους εργάτες Καθαριότητας. Ειδικότερα συζήτησε το θέμα των συμβασιούχων που κέρδισαν με δικαστική απόφαση τη μονιμοποίησή τους και τους δήλωσε την αμέριστη συμπαράσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι θα ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να παρθεί απόφαση ότι δεν θα κατατεθεί έφεση από τη δημοτική αρχή κατά της απόφασης του δικαστηρίου. Η έφεση, ωστόσο, είχε κατατεθεί χωρίς απόφαση δημοτικού οργάνου με τη δικαιολογία ότι θα χάνονταν οι προθεσμίες.

Για το θέμα αυτό είχε προγραμματισθεί για τις 2 το μεσημέρι Οικονομική Επιτροπή που θα συζητούσε το θέμα ακύρωσης ή μη της έφεσης. Όμως η Συνεδρίαση ματαιώθηκε, γιατί ο μόνος παρών ήταν ο Δημοτικός Σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Η δημοτική αρχή αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτές τις μεθοδεύσεις, δήλωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Κώστας Τζίχας, ο οποίος ζήτησε τη σύγκλιση του οργάνου άμεσα.



Η περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συνεχίστηκε στο Γηροκομείο Σάμου και στις υπηρεσίες του δήμου, όπου συνομίλησε με εργαζόμενους, μεταφέροντας το μήνυμα του ΚΚΕ για συστράτευση μαζί του στον αγώνα για την ανάκτηση δικαιωμάτων και μισθών, για τη διεκδίκηση όλων των αναγκαίων για το λαό μέτρων, για ν’ ανοίξει ο δρόμος της ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής στο σύνολό της.

Στο ΚΠ «Φάρος», ο υποψήφιος δήμαρχος Κώστας Τζίχας συνεχάρη τις εργαζόμενες για την πλούσια δραστηριότητα της δομής και τόνισε τη συμπαράσταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο έργο τους. Υπογράμμισε παράλληλα ότι οι δομές πρόληψης πρέπει να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, να γίνουν κρατικές με την κατάλληλη υποδομή, με προσλήψεις επιπλέον μόνιμου επιστημονικού προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δεσμεύτηκε επίσης να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα χρήσης αιθουσών του δήμου από το «Φάρο» για πολυπληθή σεμινάρια και διαλέξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου