24 Μαρ 2019

Χίος: Περιοδεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στα απορριμματοφόρα του Δήμου (ΦΩΤΟ)

Τους εργαζόμενους στην καθαριότητα και στα απορριμματοφόρα του Δήμου Χίου επισκέφθηκε ο Σταύρος Τάσσος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο πλαίσιο της περιοδείας του στο νησί. Συνοδευόταν από το δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχο Χίου Μάρκο Σκούφαλο και τον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Γιώργη Αμπαζή.

Το κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» εξέφρασε τη συμπαράστασή του Κόμματος στους αγώνες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, αλλά και για να μην καταργηθούν τα βαρέα και ανθυγιεινά στον κλάδο τους. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι δεν γίνεται με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης να λυθεί το πρόβλημα της καθαριότητας στο νησί και για αυτό το λόγο η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ΚΚΕ σε όλη την Ελλάδα παλεύει με κάθε τρόπο για τη μονιμοποίησή τους, έτσι ώστε κι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους να μη ζουν σε καθεστώς ανασφάλειας.


Αναφερόμενοι στο διακύβευμα αυτών των εκλογών, επισήμαναν ότι πολλοί θα είναι εκείνοι που θα τους χτυπήσουν την πλάτη σαν φίλοι, αλλά στην πραγματικότητα είναι εχθροί και το έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Στις εκλογές που έχουμε μπροστά μας το μήνυμα χρειάζεται να είναι: Φτάνει πια με την πολιτικής των μνημονίων και την εξασφάλισης της μεγιστοποίησης των κερδών των επιχειρήσεων. Στον τομέα της καθαριότητας αυτό εκφράζεται με το να το δώσουν στον ιδιωτικό τομέα, με το «μάρμαρο» βέβαια να το πληρώνει πάλι ο λαός, βάζοντας στο στόχαστρο βέβαια το περιβάλλον αλλά και τα ίδια τα δικαιώματα των εργαζομένων στην καθαριότητα.


 
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα στο οποίο αναφέρθηκαν, ήταν αυτό της «επένδυσης» στη Λαγκάδα, όπου έδειξαν τοπική αρχή και κράτος, αλλά και όλα τα κόμματα, ότι το πρόβλημά τους δεν είναι η ιδιωτικοποίηση της ενέργειας. Αδιαφορώντας για το περιβάλλον και για τα ποσά που πληρώνουμε στους λογαριασμούς στη ΔΕΗ έβαλαν για ψηφοθηρικούς λόγους θέματα όπως η τοποθεσία της επένδυσης, η διαβούλευση κ.λπ. Τώρα αναδιπλώνονται, αφήνοντας απέξω τι θα γίνει όταν επιλέξουν νέες τοποθεσίες και γεμίσουν το νησί με τεράστιες ανεμογεννήτριες, έξω από τις ενεργειακές ανάγκες του τόπου μας.

Σε σχετική ερώτηση τι γίνεται στους δήμους που υπάρχουν κομμουνιστές δήμαρχοι η απάντηση ήταν ότι εκεί δε γίνονται θαύματα, αλλά οι κομμουνιστές δήμαρχοι είναι στο πλάι των εργατών, βρέθηκαν στα δικαστήρια μαζί τους για να νομιμοποιηθούν, έκαναν απεργίες και πορείες για μόνιμες προσλήψεις και δε βρέθηκαν απέναντί τους υπερασπίζοντας τις κυβερνητικές εντολές. Προσέλαβαν δε όλους όσους απασχολούσαν χωρίς να βάζουν διλήμματα για τα ανταποδοτικά τέλη που δε φτάνουν και πρέπει να αυξηθούν.

Τέλος, κάλεσαν τους εργαζόμενους να στηρίξουν με την ψήφο τους τη «Λαϊκή Συσπείρωση», να ενισχύσουν παντού το ΚΚΕ. Εκείνες δηλαδή τις δυνάμεις, που στάθηκαν έμπρακτα δίπλα τους όταν η Δημοτική Αρχή τους έστειλε τα ΜΑΤ και οι άλλες παρατάξεις ήταν εξαφανισμένες. Να ψηφίσουν «Λαϊκή Συσπείρωση» και ΚΚΕ, για να μην πάει η ψήφος τους χαμένη. Για να δώσουν πραγματικό μήνυμα αντίστασης σε όλα αυτά που τραβάνε και να μπορέσει ο λαός μας να κερδίσει με μια ισχυρή αντιπολίτευση στη Βουλή και στα τοπικά συμβούλια για να βάζει φρένο, να ενημερώνεται και να παλεύει για τα όσα έρχονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου