26 Μαρ 2019

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φούρνων: Για την ακτοπλοϊκή ενδοεπικοινωνία των νησιών μας. Συμπατριώτες/σες, σε επαγρύπνηση !

Φούρνοι  23 Μαρτίου  2019

Δυστυχώς, η κατάσταση στα ακτοπλοϊκά δεδομένα του τόπου μας (παρά τα όσα λέγονται), βρίσκεται για μια ακόμα φορά σε αδιέξοδο, λόγω των πολιτικών που ακολουθείται εδώ και χρόνια απ’ όλες τις κυβερνήσεις.


Συμπατριώτες/σες το πλοίο Μεγαλόχαρη  ΝΠ 12577, στο οποίο έχει ανατεθεί το συγκοινωνιακό έργο ΦΟΥΡΝΟΙ-ΘΥΜΑΙΝΑ-ΧΡΥΣΟΜΗΛΙΑ-ΙΚΑΡΙΑ-ΣΑΜΟ, θα εκτελέσει το τελευταίο του δρομολόγιο την ΔΕΥΤΕΡΑ 25/3/2019.


Σύμφωνα με την πλοιοκτήτρια εταιρεία το ίδιο πλοίο θα βρίσκεται σε επισκευή από τις 26/3/2019 και για τις επόμενες (όπως αναφέρει) 7 ημέρες (;;;;;). Κουβέντα όμως δεν γίνεται για την υποχρεωτική αντικατάσταση του "ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ" από άλλο πλοίο, των ίδιων προδιαγραφών, για να καλύψει αυτή την ανάγκη για όσο χρονικό  διάστημα είναι απαραίτητο.
Το συγκεκριμένο γεγονός, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην μετακίνηση των συμπατριωτών μας, όσο και την εμπορευματική κίνηση των προϊόντων που εφοδιάζουν την αγορά. Σοβαρά όμως προβλήματα δημιουργούνται και στην μετακίνηση ασθενών, καθώς το καραβάκι εκτελεί και χρέη ΕΚΑΒ.


Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό. Η  πλοιοκτήτρια εταιρεία Πάρος Αντίπαρος ΝΕ την φθινοπωρινή περίοδο, με το ίδιο πρόσχημα τις επισκευής του πλοίου "ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ", άφησε εκτός σύνδεσης τα νησιά μας για πάνω από 1,5 μήνα.


Σε ότι μας αφορά, έχουμε κάνει σαφές εδώ και χρόνια ότι ουσιαστική λύση προς όφελος των νησιωτών, στον τομέα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, δεν μπορεί να υπάρξει αν οι συγκοινωνίες δεν αντιμετωπισθούν από το κράτος ως  κοινωνικό αγαθό, μέσα από έναν αποκλειστικά δημόσιο ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ που θα  διασφαλίζει: 

1. Απρόσκοπτη σύνδεση των νησιών μας με το Πειραιά και μεταξύ τους χειμώνα – καλοκαίρι. 
2. Ναύλα προσιτά στους επιβάτες που θα συμβαδίζουν με τις αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις της πλειονότητας των Ελλήνων  εργαζομένων. 
3. Ασφαλή και γρήγορα ταξίδια με σύγχρονα και ασφαλή πλοία.


Ωστόσο, σήμερα είναι άμεση ανάγκη να ληφθούν επειγόντως μέτρα.


Καλούμε την τοπική κοινωνία (δημότες – επαγγελματικούς φορείς – συλλόγους) σε αγωνιστική ετοιμότητα, πιστεύοντας ότι δεν είναι δυνατόν ως κοινωνία να αφεθούμε μοιρολατρικά στις διαθέσεις των ακτοπλοϊκών εταιριών θυσιάζοντας στο βωμό των κερδών τους το μέλλον και την ύπαρξη του τόπου μας.

Να είμαστε σε επαγρύπνηση, ώστε να μην αποχωρήσει το "Μεγαλόχαρη" χωρίς να έχει γίνει η αντικατάσταση του από άλλο πλοίο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου