29 Μαρ 2019

Η ΛΑ.Σ. Λήμνου απαντά στην επικεφαλής του "ανεξάρτητου" συνδυασμού: «Οι αποκριές έχουν παρέλθει, δεν είναι ώρα για μασκαρέματα»

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Λήμνου απαντά στην πρόσφατη τοποθέτηση της υποψήφιας δημάρχου του νησιού και επικεφαλής του συνδυασμού «ΣΥΜ.Π.ΑΝ» Χαριτίνη Φωτοπούλου.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Σχετικά με την ανακοίνωση της υποψήφιας Δημάρχου του συνδυασμού ΣΥΜ.Π.ΑΝ, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
  • Οι Αποκριές έχουν παρέλθει προ πολλού, δεν είναι τώρα η ώρα για μασκαρέματα. Όσο και αν επιχειρείται να παρουσιαστεί το "ΣΥΜ.Π.ΑΝ" ως "ανεξάρτητος" συνδυασμός, ο τόπος μας είναι μικρός και γνωριζόμαστε όλοι καλά μεταξύ μας. Είναι λοιπόν σε όλους γνωστό ότι ο συνδυασμός αυτός στηρίζεται αναφανδόν από τα τοπικά μέλη και τους εκπεφρασμένους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ. Η ίδια η υποψήφια Δήμαρχος ήταν υποψήφια με την παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ, στις πρόσφατες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, στο υπηρεσιακό συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου.
  • Μιλούν γενικόλογα για "ενεργούς πολίτες", τώρα, προεκλογικά, αυτοί που απουσίαζαν όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κινητοποιήσεις και τις διεκδικήσεις για τα προβλήματα των κατοίκων του νησιού, κόντρα στις κυβερνητικές πολιτικές. Πίσω από το προσωπείο του "ανεξάρτητου", επιχειρούν να αποφύγουν την αγανάκτηση και την οργή του κόσμου από τις επιπτώσεις της πολιτικής της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Αποσυνδέουν τα προβλήματα του νησιού από την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Αποσιωπούν ότι ψήφισε το 3ο μνημόνιο μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ, που, μεταξύ άλλων, προέβλεπε την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στη Λήμνο και άλλα νησιά. Ότι φορτώνει με φόρους τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους μικροεπαγγελματίες, τη στιγμή που έχει ψηφίσει μια σειρά φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, τους μεγαλοξενοδόχους. Ότι διατηρεί και ενισχύει τον ΕΝΦΙΑ, ενώ τάχα θα τον καταργούσε. Ότι μείωσε την κρατική χρηματοδότηση στους Δήμους κατά 740 εκατομμύρια ευρώ. Ότι παίρνει τα ταμειακά διαθέσιμα από τους Δήμους και τους μετατρέπει σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς. Ότι δεν έδωσε τη δυνατότητα στα Δημοτικά Συμβούλια να διαγράφουν χρέη δημοτών που αποδεδειγμένα αδυνατούν να πληρώσουν, δυνατότητα που προέβλεπε σχετική τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ. Ότι μειώνει τις δαπάνες σε Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, Πολιτική Προστασία. Ότι διέλυσε τον Δημόσιο τομέα για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, γι αυτό και δεν καλύπτει με μόνιμους γιατρούς το νοσοκομείο του νησιού μας, δεν καλύπτει με μόνιμους εκπαιδευτικούς τα σχολεία του νησιού, ούτε τον Δήμο με μόνιμο προσωπικό. Ότι διατήρησε την υποβάθμιση σχολείων του νησιού. Ότι παγιώνει την ελαστική και ανασφάλιστη εργασία με μισθούς πείνας. Ότι ξεπουλά τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας. Ότι ξεπουλά τον ενεργειακό και ορυκτό πλούτο της χώρας. Ότι εμπλέκει το λαό της χώρας και του νησιού μας στους επικίνδυνους ανταγωνισμούς των μονοπωλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας και της Κίνας στα Βαλκάνια και στο Αιγαίο, μετατρέποντας όλη τη χώρα σε απέραντη βάση του ΝΑΤΟ. Ότι στα πλαίσια της συνδιαχείρισης των φυσικών πόρων του Αιγαίου απεμπολεί κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών μας.
  • Καλοδεχούμενος ο κ. Μητσοτάκης για την υποψήφια Δήμαρχο του ΣΥΜ.Π.ΑΝτος, καλοδεχούμενος και ο "θεσμός που εκπροσωπεί". Δεν μας λέει όμως κουβέντα για το βίο και πολιτεία του "θεσμού" αυτού, όταν ως υπουργός της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στην απόλυση χιλιάδων συναδέλφων της. Δεν λέει κουβέντα για τον ορατό κίνδυνο να κλείσουν μικρές σχολικές μονάδες της περιφέρειας, όπως αυτή του Γυμνασίου Λιβαδοχωρίου, στην απευκταία περίπτωση που το "όραμα" του κ. Μητσοτάκη για την Παιδεία γίνει πράξη.
Σ’ όσους λοιπόν μας μιλούν για "Νέα Δημαρχιακή Πρακτική" αφιερώνουμε τους στίχους του Μπρεχτ:

"Στεκόμουν πάνω σ’ ένα λόφο κι είδα το Παλιό να πλησιάζει, μα ερχόταν σα Νέο…
…Ολόγυρα στέκανε όσοι εμπνέονταν από τον τρόμο, κραυγάζοντας: Φτάνει Το Νέο, το Ολοκαίνουργιο, χαιρετήστε το Νέο, γίνετε και εσείς νέοι σαν και εμάς! Κι αυτοί που ακούγανε, τίποτα άλλο δεν ακούγανε από τις κραυγές τους,
Μα αυτοί που βλέπανε, βλέπανε αυτά που δεν φωνάζονταν.
Έτσι το Παλιό έκανε την εμφάνισή του σε Νέο μασκαρεμένο…".

www.limnosfm100.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου