30 Απρ 2014

Περιοδεία του Στρατή Κόρακα σε Ικαρία, Φούρνους και Σάμο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε Ικαρία, Φούρνους και Σάμο περιόδευσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου, Στρατής Κόρακας
Συγκεκριμένα:

- Το Σάββατο 26 Απρίλη, παραβρέθηκε σε σύσκεψη οπαδών του ΚΚΕ και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Άγιο Παντελεήμονα, και ανέπτυξε τις θέσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και του ΚΚΕ για τις δημοτικές - περιφερειακές εκλογές και τις ευρωεκλογές. Αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της τριπλής εκλογικής μάχης, στην ανάγκη να εκφραστεί με οργανωμένη πάλη αλλά και με την ψήφο η οργή και αγανάκτηση του λαού κατά της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης, και κάλεσε τους συμμετέχοντες να δώσουν την εκλογική μάχη με αισιοδοξία.


- Την Κυριακή 27 Απρίλη, επισκέφθηκε τους Φούρνους, όπου περιόδευσε στα καφενεία, και το απόγευμα μίλησε σε σύσκεψη με μεγάλη συμμετοχή . Παρέμβαση στη σύσκεψη έκαναν επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος Φούρνων Γ. Γλαρός και ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Ν. Φλυτζάνης.
 
- Τη Δευτέρα 28 Απρίλη, ο Στρατής Κόρακας περιόδευσε και συζήτησε με τους εργαζόμενους και τους ασθενείς στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, όπου ενημερώθηκε για τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό. Ακόμα χειρότερη είναι η κατάσταση στο Κέντρο Υγείας Ευδήλου, όπου υπηρετεί μόνο μία γιατρός. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις επανειλημμένες φορές που έθεσε το θέμα της φροντίδας υγείας στην Ικαρία και στα άλλα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αγαίου με αίτημα την επαρκή χρηματοδότηση των Νοσοκομείων τους, την απαγόρευση κάθε επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο της υγείας και την αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική φροντίδα για όλους, και υπενθύμισε ότι καταψηφίστηκαν από την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου τα σχετικά ψηφίσματα που πρότεινε.
Την ίδια μέρα, περιόδευσε στο Δημαρχείο της Ικαρίας, όπου κατήγγειλε την αθρόα πρόσληψη 5μηνιτών για την κάλυψη πάγιων αναγκών, με μισθούς πείνας.
Στη συνέχεια, περιόδευσε στην αγορά του Αγίου Κήρυκου και έδωσε συνέντευξη στο Ράδιο Ικαρία (μπορείτε να την ακούσετε ΕΔΩ).
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, παραβρέθηκε και μίλησε μαζί με τον υποψήφιο δήμαρχο Ικαρίας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Στέλιο Σταμούλο, σε σύσκεψη των υποψηφίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και αργότερα σε μαζική συγκέντρωση στο Φραντάτο. Και στις δύο εκδηλώσεις μεταφέρθηκαν μηνύματα αισιοδοξίας από τη μέχρι τώρα εκλογική εκστρατεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης», σε αντίθεση με το συνδυασμό του νυν δημάρχου, ο οποίος προσπαθεί με ψέματα και «προφάσεις εν αμαρτίαις» να συγκαλύψει την πλήρη αθέτηση των όσων είχε υποσχεθεί κατά τις προηγούμενες εκλογές. Το ίδιο κάνει και ο συνδυασμός που υποστηρίζει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, κατά του συνδυασμού τον οποίο υποστήριξε κατά τις προηγούμενες εκλογές, με στόχο την αφαίρεση του δήμου από τους κομμουνιστές συνασπιζόμενος ακόμα και με τον ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ.

- Την Τρίτη 29 Απρίλη, περιόδευσε στην αγορά, στο Δημαρχείο και στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, όπου μίλησε στους εργαζόμενους, μαζί με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Ν. Σάμου, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αντώνη Δράκο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε, κατά τη συζήτηση με εργαζόμενους του Κέντρου Υγείας, στις τεράστιες ελλείψεις σε γιατρούς και αναλώσιμα, με τις ευνόητες συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής. Δεσμεύτηκαν, ως μέλλουσα δημοτική και περιφερειακή αρχή, να αγωνιστούν για να μπει τέρμα σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση. Το μεσημέρι, έδωσε συνέντευξη στο ραδιόφωνο της Σάμου, «Αρμονία».
Το βράδυ της ίδιας ημέρας, παραβρέθηκε ως κεντρικός ομιλητής σε μαζική συγκέντρωση στην κωμόπολη «Μυτιληνιοί», όπου απηύθυναν χαιρετισμό ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Τζίχας, και ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ν. Σάμου, Αντώνης Δράκος, με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Τέλος την Τετάρτη 30 Απρίλη, έχει προγραμματιστεί περιοδεία στη ΔΕΗ, στην Πυροσβεστική και στην Περιφέρεια Σάμου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου