2 Μαρ 2019

Επιστολή του Στρατή Κόρακα στον Πρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου για την προστασία του κόλπου Καλλονής

Μυτιλήνη, 27 Φεβρουαρίου 2019

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορ. Αιγαίου

Θέμα: προστασία Κόλπου Καλλονής

Κύριε Πρόεδρε,

Επανερχόμαστε με την παρούσα στο αίτημα μας να περιληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το θέμα της προστασίας του Κόλπου Καλλονής, που είναι ένα μοναδικό φυσικό ιχθυοτροφείο - οστρακοτροφείο.

Το αίτημα μας αυτό στηρίζεται στην ανάγκη να εντείνουμε τον αγώνα (σύμφωνα και με το πρόσφατο ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου) για την ανάκληση της άδειας "οστρακοκαλλιέργειας", στην πραγματικότητα ΟΣΤΡΑΚΟΛΕΗΛΑΣΙΑΣ, ΑΦΟΥ Η ΑΔΕΙΑ ΕΧΕΙ ΔΟΘΕΙ ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΧΑΒΑΡΩΝ.

Το χειρότερο είναι ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου έδωσε προέγκριση επίσης για χαβαροκαλλιέργεια, στην ίδια περιοχή όπου υπάρχουν τα τεράστια αποθέματα χαβάρων.

Έχετε υπόψη σας ότι οι ψαράδες του Κόλπου, ο Σύλλογός τους και οι κάτοικοι της περιοχής απαιτούν να εξαιρεθεί ο Κόλπος από κάθε υδατοκαλλιέργεια, να εκπονηθεί μια ολοκληρωμένη μελέτη για την κατάσταση που βρίσκεται ο Κόλπος σήμερα καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την προστασία του, με πρώτη φάση τον υπολογισμό των οστράκων (κυρίως χαβάρων) που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον Κόλπο.

Επιβάλλεται κατά τη γνώμη μας να προσκληθούν στην συνεδρίαση εκτός από τους ψαράδες και οι άλλοι εμπλεκόμενοι (ΑΔΑ, εκπρόσωποι συναρμόδιων Υπουργείων, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου κλπ)

Με τιμή
Στρατής Κόρακας
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου