28 Μαρ 2019

Εκδήλωση με θέμα «Φυσικές Καταστροφές: Υπάρχει δυνατότητα πρόληψης και αντιμετώπισής τους ή ο άνθρωπος είναι έρμαιο των φυσικών φαινομένων»

Η Τομεακή Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ πραγματοποιεί εκδήλωση την Τρίτη 2 Απρίλη στην Αίθουσα Β' στο Κτίριο της Θάλασσας στο λόφο του Πανεπιστημίου με θέμα:
«Φυσικές Καταστροφές: Υπάρχει δυνατότητα πρόληψης και αντιμετώπισής τους ή ο άνθρωπος είναι έρμαιο των φυσικών φαινομένων» 
με ομιλητή τον Σταύρο Τάσσο, σεισμολόγο, βουλευτή Λέσβου του ΚΚΕ και υποψήφιο περιφερειάρχη Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Στο κάλεσμά της η ΤΟ Λέσβου της ΚΝΕ αναφέρει:

«Βρίσα 2017, Μάνδρα 2018, Μάτι 2018.
Πάνω από 130 ανθρώπινες ζωές χαμένες, λαϊκές περιουσίες και φυσικές εκτάσεις κατεστραμμένες...
Είναι σύγχρονο στον 21ο αιώνα να είμαστε απροστάτευτοι μπροστά στις κάθε είδους φυσικές καταστροφές;
Φταίνε "τα ακραία καιρικά φαινόμενα", "η ανικανότητα κάποιων υπευθύνων", "η κακιά η ώρα";

Η ανυπαρξία υποδομών και σχεδιασμού προστασίας της ζωής, η υποχρηματοδότηση, οι ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό στην Πυροσβεστική και στην Πολιτική Προστασία, οι τεράστιες καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις, στην αποκατάσταση κτιριακών και άλλων υποδομών δεν αποτελούν τυχαία γεγονότα.


Είναι προδιαγεγραμμένο έγκλημα σε βάρος των λαϊκών αναγκών που υλοποιούν από κοινού ΕΕ - κυβέρνηση - κεφάλαιο! Η ΕΕ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύονται γαλαντόμοι στη στήριξη των κερδών επιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων, εφοπλιστών με ζεστό κρατικό χρήμα, όχι όμως στην προστασία την ανθρώπινης ζωής. Αυτό μαρτυρά ο απαράδεκτος "Οδηγός ανάλυσης κόστους - οφέλους" της ΕΕ, που αντιμετωπίζει την ανθρώπινη ζωή ως "κόστος" και μόνο "όφελος" τα επιχειρηματικά κέρδη. "Είναι οικονομικά αποδοτικότερο να προστατευθούν από την πλημμύρα εκείνοι με τα μεγαλύτερα περιουσιακά στοιχεία από το να προστατευθούν εκείνοι που είναι φτωχοί και με πενιχρά περιουσιακά στοιχεία".

Δεν είναι ούτε "φυσικό", ούτε "αναπόφευκτο" να καίγονται ζωντανοί άνθρωποι το καλοκαίρι, να πνίγονται με την πρώτη μπόρα κάθε φθινόπωρο ή χειμώνα!

Δεν έχουμε δύο ζωές να τους χαρίσουμε τη μία! Δυναμώνουμε τη διεκδίκηση για αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, για ουσιαστικά μέτρα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, των λαϊκών περιουσιών, του φυσικού περιβάλλοντος, για αποκατάσταση όλων των καταστροφών και αποζημίωση των πληγέντων.

Έχουμε επιλογή που μπορεί να τους κοστίσει! Δυναμώνοντας το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες:
  • Λέμε το πιο δυνατό όχι στην ΕΕ και τα κόμματα που τη στηρίζουν και παζαρεύουν τις ζωές μας!
  • Λέμε ένα δυνατό ναι στη ζωή που μας αξίζει!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου