28 Μαρ 2019

Περιοδεία του Σταύρου Τάσσου στη Λήμνο

Ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία στη Λήμνο του Σταύρου Τάσσου, βουλευτή του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Την Τρίτη 26 Μάρτη, μαζί με κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τον υποψήφιο δήμαρχο Λήμνου Κώστα Μαδυτινό, επισκέφθηκαν το νοσοκομείο του νησιού και συζήτησαν με εργαζόμενους, αλλά και με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο. Από τη συζήτηση αναδείχτηκε το σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης μόνιμου ιατρικού προσωπικού, αλλά και άλλου προσωπικού, όπως είναι αυτό των εργαζομένων στο μικροβιολογικό, αλλά και τραυματιοφορέων. Επιπλέον αναδείχτηκε η ανάγκη άμεσης επισκευής και ενίσχυσης τοιχίου που βρίσκεται στην πίσω πλευρά του νοσοκομείου του νησιού και που εμπεριέχει κινδύνους για ατυχήματα από κατολισθήσεις.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας επισκέφθηκαν τα χωριά Ατσική, Ρωμανού, Ρεπανίδι, Καλλιόπη, Κοντοπούλι, Παναγιά και Πλάκα. Από τη συζήτηση με τους κατοίκους των χωριών, αναδείχτηκαν προβλήματα όπως αυτά της ύδρευσης, της διάνοιξης και επισκευής αγροτικών δρόμων, καθώς και δρόμων που οδηγούν σε αλιευτικά καταφύγια σε παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους, όπως αυτός που οδηγεί στο αρχαίο θέατρο της Ηφαιστείας.


Την Τετάρτη 27 Μάρτη, επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στο Οινοποιείο και στα γραφεία της Ένωσης, στη ΔΕΗ, στην Πυροσβεστική, όπου συζητήθηκαν ζητήματα εργασιακών σχέσεων, αλλά και ελλείψεων σε προσωπικό όπως αυτό στην υπηρεσία της Πυροσβεστικής. Στη συνέχεια βρέθηκαν στην υπηρεσία του ΕΦΚΑ όπου αναδείχθηκαν τα ζητήματα λειτουργίας ΚΕΠΑ στη Λήμνο, αλλά και ο κίνδυνος υποβάθμισης και μείωσης του προσωπικού του ΕΦΚΑ.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μίλησαν σε εκδήλωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Κάσπακα όπου ανέπτυξαν τις θέσεις της παράταξης για το χαρακτήρα της Τοπικής Διοίκησης, αλλά και τη δράση που ανέπτυξε η «Λαϊκή Συσπείρωση» ως αντιπολίτευση στο Δήμο Λήμνου και στο Τοπικό Συμβούλιο του Κάσπακα την τελευταία πενταετία. Ακολούθησε συζήτηση από την οποία αναδείχτηκε η ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης συσπείρωσης και κινητοποιήσεων των κατοίκων για τα προβλήματα του χωριού.

Εκεί παρουσιάστηκαν οι πρώτοι τέσσερις υποψήφιοι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για την Κοινότητα του Κάσπακα. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Αγαλιανό Απόστολο, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου
Κεραμίδη Αθηνά, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Λήμνου
Λιάνου Ευθυμία, μέλος του ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Κάσπακα
Πινάκο Δημήτρη, Δημοτικός Σύμβουλος και πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Λήμνου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου