12 Μαρ 2019

Η ΤΕ Λέσβου του ΚΚΕ για την ανακοίνωση της "Δημ. Μυτιλήνης": Βουτήξανε στη λάσπη της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα παλέψουν μόνοι τους

Στη… γκλίτσα του τσοπάνη φαίνεται πως θέλει να ξύνεται η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» με την ανακοίνωσή της που έδωσε στη δημοσιότητα στις 12/3. Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν ορισμένα πράγματα:


1) Κανείς δεν ισχυρίστηκε πως η κίνησή της δεν αποτελείται από πολιτικοποιημένους πολίτες. Ότι όμως κάποιοι από αυτούς είναι καραμπινάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ το γνωρίζουν όλοι. Και ότι, άρα, οι υπόλοιποι, που δεν ανήκουν οργανωτικά στον ΣΥΡΙΖΑ, αποδέχονται να συνεργαστούν με τον ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή τη κίνηση το αντιλαμβάνονται επίσης όλοι. Ας μην προσπαθούν λοιπόν να αποστασιοποιηθούν από τη πραγματικότητα. Συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι, ασφαλώς, επιλογή τους αλλά είναι και δικαίωμά μας να τους κρίνουμε για αυτή την επιλογή τους.


2) Το επιχείρημά τους ότι θέλουν με αυτή τη κίνηση να αντιμετωπίσουν «το ακραίο σκηνικό που πάει να στηθεί στη πόλη» είναι κυριολεκτικά στον αέρα. Το «ακραίο σκηνικό» δεν αντιμετωπίζεται σε συνεργασία με δυνάμεις  -τις κυβερνητικές - που με την αντιλαϊκή και αντιμεταναστευτική πολιτική τους το τροφοδοτούν. Αυτό που καταφέρνουν είναι να ξεπλύνουν αυτές τις δυνάμεις ΚΑΙ για την αντιμεταναστευτική τους πολιτική.


3) Πάει πολύ να κουνάνε το δάκτυλο στο ΚΚΕ και να το καλούν «να τιμήσει την ιστορία του» υποστηρίζοντας «δημοκρατικές κινήσεις» στη δημιουργία των οποίων πρωταγωνιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Βουτήξανε στη λάσπη της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, θα παλέψουν μόνοι τους. Εμείς ειλικρινά ελπίζουμε, κάποιοι τουλάχιστον από τα στελέχη της να βγουν γρήγορα από αυτή τη λάσπη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου