9 Ιαν 2019

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου για την παράταση του μειωμένου ΦΠΑ

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου
"Παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του"

Αυτό θυμίζει η εξάμηνη παράταση του μειωμένου ΦΠΑ στα 5 νησιά που δέχονται το μεγαλύτερο βάρος των προσφυγικών ροών και που δεν καλύπτει τα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου.
 
Αποτελεί εμπαιγμό για τους κατοίκους του νησιού μας διότι εξαρτώντας την προσωρινή διατήρηση της μείωσης του ΦΠΑ από το προσφυγικό-μεταναστευτικό, εμμέσως πλην σαφώς, θεωρεί ότι αυτή κακώς θεσμοθετήθηκε από τη Βουλή, αρχές του 1990, αφού δεν υφίστατο τότε το προσφυγικό και φυσικά πιέζει στην κατεύθυνση να αποδεχθούν οι νησιώτες τις απαράδεκτες αποφάσεις της ΕΕ και της κυβέρνησης για το προσφυγικό.
 
Αυτή η απαράδεκτη παγίδα, που δυστυχώς υιοθετήθηκε από αρκετούς το προηγούμενο διάστημα, αποκρύπτει τους πραγματικούς, βάσιμους παράγοντες που κάνουν τη ζωή όλων των νησιωτών του Αιγαίου πιο δύσκολη και με μεγαλύτερο κόστος και έχουν επιδεινωθεί στις σημερινές συνθήκες της ολομέτωπης επίθεσης στο εισόδημα των λαϊκών στρωμάτων και της αυξανόμενης φοροεπιδρομής. Και ακριβώς για τους λόγους αυτούς θα έπρεπε η μείωση του ΦΠΑ, για όλα τα νησιά του Αιγαίου, να πάει στο 50%.

Καλούμε το λαό της Λέσβου να κλείσει τα αυτιά του στα ψηφοθηρικά τεχνάσματα, να εντείνει την πάλη του για να αποτρέψουμε τα νέα δυσβάσταχτα μέτρα και να ανακτήσουμε τις απώλειες των προηγούμενων ετών.

Διεκδικούμε: Μόνιμη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά. Να μειωθεί στο 50% και να καταργηθεί στα είδη πρώτης ανάγκης και πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου