30 Ιαν 2019

Σταύρος Τάσσος : Το ΚΚΕ θέλει πανεπιστήμια που θα υπηρετούν την κοινωνία και όχι τους επιχειρηματικούς ομίλους (VIDEO)

Με «παρών» τοποθετήθηκε το ΚΚΕ στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για τον διορισμό του Π. Κυπριανού στη θέση του Προέδρου της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ).

Ο βουλευτής του Κόμματος Σταύρος Τάσσος εξήγησε πως το ΚΚΕ έχει αυτήν τη στάση, «όχι γιατί αμφισβητούμε τις ικανότητες, τα προσόντα του κ. Κυπριανού», αλλά γιατί «έχουμε σοβαρή αντίρρηση, είμαστε αντίθετοι με την πολιτική την οποία καλείται να υλοποιήσει». Υπογράμμισε πως το ΚΚΕ θέλει πανεπιστήμια που θα παράγουν γνώση μέσω της οποίας θα υπηρετούνται οι ανάγκες της κοινωνίας και όχι οι ανάγκες μεγιστοποίησης του κέρδους των επιχειρηματικών ομίλων όπως τώρα τα «έχουν καταντήσει να είναι».

Στην Επιτροπή υπήρξε αντιπαράθεση ανάμεσα στον υπουργό Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, και βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι θεώρησαν ότι ο πρόεδρος της ΑΔΙΠ δεν συγκέντρωσε την απαραίτητη πλειοψηφία, καθώς σε σύνολο 21 βουλευτών οι 10 τοποθετήθηκαν υπέρ. Ο πρόεδρος της Βουλής, Ν. Βούτσης, τους αντέτεινε πως οι βουλευτές που δήλωσαν «παρών» δεν υπολογίζονται σε αυτούς που καταψήφισαν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου