23 Ιαν 2019

Άμεση προκήρυξη μειοδοτικού διαγωνισμού για τη δακοκτονία

Προς τον αντιπεριφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Είναι γνωστή η καταστροφή της ελαιοπαραγωγής, της κύριας πηγής εισοδήματος, που υπέστησαν οι κάτοικοι της Λέσβου, κυρίως λόγω της πολύ καθυστερημένης έναρξης της δακοκτονίας.
 
Αυτή η καθυστέρηση υπήρξε ενώ οι ίδιες οι υπηρεσίες διαπίστωναν ότι, λόγω καιρικών συνθηκών, είχαμε κατά 25 ημέρες πρώιμη καρποδεσία και μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του δάκου. Έπρεπε συνεπώς να γίνει ο πρώτος και καθοριστικός ψεκασμός το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου και όχι 15 Ιουλίου(!!!) που έγινε, όταν πια η ζημιά είχε γίνει.

Αυτό συνέβη κατά πρώτον διότι η διαδικασία του διεθνούς διαγωνισμού ξεκίνησε καθυστερημένα (αρχές Απριλίου), όπως κάθε χρόνο, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις μας να ξεκινά πολύ νωρίτερα, με αποτέλεσμα να ανοίξει  η μοναδική προσφορά, που κρίθηκε άκυρη, 31 Μαΐου, και να μπούμε σε μια χρονοβόρα διαδικασία πριν ξεκινήσει ο πρώτος ψεκασμός.

Φυσικά όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν η Περιφερειακή Αρχή είχε κάνει δεκτή την πρότασή μας να γίνεται η δακοκτονία από την Περιφέρεια.

Υπενθυμίζουμε τα παραπάνω για να επαναλάβουμε την πρότασή μας να κάνει τη δακοκτονία η Περιφέρεια. Αν, ωστόσο, συνεχίσετε να μη συμφωνείτε, να ξεκινήσετε τη διαδικασία διεθνούς διαγωνισμού άμεσα, ώστε να ανοίξουν οι προσφορές τέλη Μαρτίου και να  υπάρχει χρόνος  να αντιμετωπίσουμε απρόοπτα όπως το περυσινό, ακόμα περισσότερο που το μήνα Μάιο έχουμε και τις περιφερειακές εκλογές.
 
Οι περιφερειακοί σύμβουλοι Βορείου Αιγαίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, 
Κόρακας Στρατής.
Δράκος Αντώνης, 
Λομβαρδάς Βαγγέλης 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου