29 Ιαν 2019

Ανακοίνωση για τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων και Περιφερειών

Ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της κυβέρνησης που ζητά τα ταμειακά διαθέσιμα δήμων και Περιφερειών να κατατεθούν στην Τράπεζα της Ελλάδος, εξέδωσαν η εκπρόσωπος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο ΔΣ της ΚΕΔΕ Ελπίδα Παντελάκη και οι κομμουνιστές δήμαρχοι Ικαρίας Στέλιος Σταμούλος, Καισαριανής Ηλίας Στάμελος, Πατρέων Κώστας  Πελετίδης, Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος και Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος.

«Η πρόσφατη δημοσίευση σε ΦΕΚ της απόφασης της Κυβέρνησης, που εξαναγκάζει Δήμους και Περιφέρειες να καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας τα όποια ταμειακά διαθέσιμα τους, δεν ξαφνιάζει κανέναν. Ήταν άλλωστε από τις πρώτες νομοθετικές πράξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όταν ακόμη λεοντάριζε με τους λεγόμενους "δανειστές" και έσχιζε ακόμη τα μνημόνια.

Σήμερα, πια και αφού οι "δανειστές" εν μία νυκτί μετατράπηκαν σε "θεσμούς της χώρας”, προχωράει ακάθεκτη, εκβιάζοντας τους Δήμους να συμμορφωθούν. Σε διαφορετική περίπτωση απειλεί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης (ΚΑΠ). Στην πραγματικότητα ζητά να συνεισφέρουν οι Δήμοι, εκτός από το ματωμένο πλεόνασμα και στο μαξιλάρι ασφάλειας που χρειάζονται οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην χώρα, ώστε να διασφαλίσουν φτηνότερο δανεισμό στις μπίζνες που ετοιμάζουν.

Είναι γνωστό σε όλους και πρωτίστως στην κυβέρνηση, ότι τα όποια ταμειακά διαθέσιμα στους Δήμους είναι ανύπαρκτα και όπου αυτά καταγράφονται τα πληρώνουν κατά αποκλειστικότητα τα λαϊκά νοικοκυριά, με βάση τις αντιδραστικές ανατροπές που κλιμακώνει στους Δήμους χέρι - χέρι αντάμα με την ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ και τα άλλα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Γι’ αυτό και είναι ακόμη μεγαλύτερη η πρόκληση της Κυβέρνησης, τα φληναφήματα της περί μεγαλύτερων επιτοκίων δεν παραπλανούν κανέναν. Η αγορά των ομόλογων και των repos ούτε και αυτήν την ελάχιστη χρηματοδότηση των Δήμων διασφαλίζει ούτε πολύ περισσότερο τις ανάγκες των εργαζόμενων και του λάου μας που θα έπρεπε να υπηρετεί η πλήρης από το κράτος χρηματοδότηση των Δήμων. 

Καλούμε τους εργαζόμενους, το λαό μπροστά και στις δημοτικές εκλογές να δώσουν την δική τους απάντηση στην κλιμακούμενη αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. 
Να ενισχύσουν το ρεύμα της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι σε κυβέρνηση, ΕΕ με τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε όλη την χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου