2 Ιουλ 2014

Υιοθέτηση προτάσεων της ΛΑ.Σ Βορείου Αιγαίου για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βρίσας και την Καταστροφή Χημικών όπλων

         Δ Ε Λ Τ Ι Ο  Τ Υ Π Ο Υ  

Στην τελευταία συνεδρίαση του, 18.06.2014, το Περιφ.  Β. Αιγαίου υιοθέτησε ομόφωνα τις παρακάτω δύο προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.



Παραθέτουμε το πρακτικό του Περιφερειακού Συμβουλίου:

1. Σχετικά με την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο, μεταξύ Κρήτης και Ιταλίας:

Παίρνοντας  το λόγο ο περιφ, σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου Στρ. Κόρακας, επισήμανε ότι "σχεδιάζεται  από την ΕΕ και τις ΗΠΑ η καταστροφή  των χημικών όπλων της Συρίας στην ¨ηδη φοβερά επιβαρυμμένη περιβαλλοντικά Μεσόγειο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή μεταξύ Κρήτης και Ιταλίας. Παρά τις περι του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι κίνδυνοι για το περιβάλλον είναι τεράστιοι. Έχουμε επίσης να κάνουμε με απύθμενη υποκρισία όλων αυτών, που ενώ προμήθευσαν στη Συρία, όπως και σε άλλα κράτη, αυτά τα όπλα, εμφανίζονται τώρα ως πολέμιοί τους και με περίσσιο θράσσος σχεδιάζουν την καταστροφή τους στις θάλασσές μας. Προτείνω το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου να εκφράσει την αντίθεσή του σ'αυτά τα σχέδια και να ζητήσει να επιστραφούν τα όπλα αυτά σ'αυτούς που τα πούλησαν στη Συρία (βάσιμες πληροφορίες λένε ότι πρόκειται για τη Γαλλία και Μεγ. Βρετανία) και να τα καταστρέψουν στο χώρο τους με τον "ακίνδυνο" τρόπο που σκοπεύουν να το κάνουν στην περιοχή μας."
 
Τπ Π.Σ.Β.Αιγαίου εγκρίνει ομόφωνα την πρόταση του περιφ, συμβούλου Στρατή Κόρακα και αποφασίζει:

   "Το Π.Σ.Β.Α. εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία και αντίθεσή του στη σχεδιαζόμενη   καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στο χώρο της Μεσογείου. Απαιτεί να επιστραφούν τα όπλα αυτά στις χώρες που τα πούλησαν στη Συρία και να καταστραφούν εκεί με διεθνή έλεγχο. Ζητά από την κυβέρνηση της χώρας μας να πάρει ξεκάθαρα θέση στο θέμα εκφράζοντας την κατηγορηματική αντίθεσή της στο σχέδιο καταστροφής των όπλων αυτών στη Μεσόγειο"
2. Σχετικά με το ενδεχόμενο να κλείσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βρίσας:
Παίρνοντας το λόγο προ η/δ ο περιφ. σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου, Στρατης Κόρακας, εξέφρασε την ανησυχία του για το σοβαρό ενδεχόμενο να κλείσει το ιδιαίτερα σημαντικό  Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Βρίσας. Ενημέρωσε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ε΄χει θέσει το θέμα και στο Δημοτικό Συμβούλιο Λέσβου. Πράγματι, τόνισε, αντί να προσληφθούν, όπως επιβάλλεται, δύο υπάλληλοι ειδικευμένοι στο αντικείμενο του εν λόγω Μουσείου, έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και αυτός που απασχολείται σήμερα, με προφανή κίνδυνο το Μουσείο να κλείσει. Πρότεινε να πάρει σαφή θέση  το Περιφερειακό Συμβούλιο και να απαιτήσει την αναβάθμιση του Μουσείου με την πρόσληψη του αναγκαίου ειδικευμένου προσωπικού και τη συνέχιση της έρευνας στην περιοχή."

Το Π.Σ.Β. Αιγαίου εγκρίνει ομόφωνα την εισήγηση του περιφ. συμβούλου. Εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή του στο εμδεχόμενο υποβάθμισης και κλεισίματος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Βρίσας με τα μοναδκά εκθέματά του. Ζητά από την Κυβέρνηση την αναβάθμισή του και την πρόσληωη του αναγκαίου προσωπικού".

Στρατής Κόρακας
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β.Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου