29 Ιουλ 2014

Επιστολή του Στρατή Κόρακα προς τον πρόεδρο του Περιφ. Συμβουλίου Β. Αιγαίου για απερίγραπτο έγκλημα γενοκτονίας σε βάρος του μαρτυρικού Παλαιστινιακού Λαού από το Ισραήλ

  

 Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Β. Αιγαίο


Μυτιλήνη, 25 Ιουλίου 2014,
Κύριε Πρόεδρε,

Αυτές τις τελευταίες 20 μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη μπροστά στα μάτια μας ένα στυγερό, απερίγραπτο έγκλημα γενοκτονίας σε βάρος του μαρτυρικού Παλαιστινιακού Λαού από το Ισραήλ, που δεν ανέχεται  τη θέληση  του Λαού αυτού να έχει την δική του Πατρίδα και να απολαμβάνει τα κυριαρχικά του δικαιώματα στο έδαφος της.

Ζητούμε να συζητηθεί το θέμα προ ημερήσια διάταξης.
Να εκφράσουμε, ως Περιφ. Συμβούλιο, την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον αγωνιζόμενο ηρωικό Παλαιστινιακό Λαό, που αγωνίζεται όχι μονάχα για την κατάκτηση των δικαιωμάτων του αλλά γενικότερα για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για λογαριασμό όλων των λαών του κόσμου. Να στηρίξουμε τον αγώνα του για ανεξάρτητο, βιώσιμο, κυρίαρχο κράτος στα σύνορα του 1967. Για διάλυση των ισραηλινών εποικισμών στο παλαιστινιακό έδαφος και γκρέμισμα του επαίσχυντου τείχους, απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και επιστροφή των προσφύγων στον τόπο τους.

Θεωρούμε ότι,  δεν έχουμε το δικαίωμα να περιοριζόμαστε στο ρόλο του τεθλιμμένου, έστω, παρατηρητή  αλλά επιβάλλεται να καταδικάσουμε  όχι μόνο το Ισραήλ και την εγκληματική δολοφόνα πολιτική του, αλλά και αυτούς που το στηρίζουν και αυτή τη στιγμή που διαπράττει το έγκλημα, στρατιωτικά, οικονομικά και πολιτικά. Και αυτοί δεν είναι άλλοι από τις ΗΠΑ και την ΕΕ και μαζί και η χώρα μας.
Είναι φανερό ότι στο έγκλημα συνένοχοι είναι και αυτοί που διακηρύσσουν και σήμερα ακόμα, ότι καταδικάζουν τη βία  «από όπου κι αν προέρχεται», που τσουβαλιάζουν τα θύματα με τους θύτες, στηρίζοντας έτσι τους κατακτητές που σφαγιάζουν ένα λαό που αντιστέκεται στην κατοχή, αγωνίζεται με όλα τα μέσα –και με τα όπλα για να αποτινάξει το ζυγό. Αλήθεια τι έκαναν οι Έλληνες το 1821, 1940-1944 και σε άλλες στιγμές των απελευθερωτικών και κοινωνικών αγώνων τους;
Πρότείνουμε λοιπόν, το Π.Σ. να καταδικάσει απερίφραστα τη γενοκτονία και να απαιτήσει από την ελληνική κυβέρνηση να καταδικάσει την γενοκτόνα πολιτική του Ισραήλ και να διακόψει κάθε συνεργασία (στρατιωτική, οικονομική, διπλωματική) μαζί του.
Να απαιτήσουμε άμεσο τερματισμό της εγκληματικής  ισραηλινής επιδρομής, να αποχωρήσουνόλες οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής από τη Γάζα και τη Δυτ. Όχθη. 

Με τιμή,
Στρατής Κόρακας,  Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου