8 Ιουλ 2014

Έκλεισαν την "ΕΝΑ" Χίου με ψεύτικα στοιχεία και τώρα πληρώνουμε το μάρμαρο. Καταγγελία του Στρατή Κόρακα

ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ «ΕΝΑ» ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ. 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΡΑΤΗ ΚΟΡΑΚΑ 
 
Κύριε Πρόεδρε,

Όπως θα θυμάστε, στην τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ένα από τα θέματα που συζητήσαμε ήταν η εκκαθάριση της ΕΝΑ Χίου. Κατά τη συζήτηση υπήρξε  αντιπαράθεση ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη  κ. Γανιάρη και εμένα. Τοποθετούμενος, πράγματι, επί του θέματος δήλωσα ότι καταψηφίζουμε, ως Λαϊκή Συσπείρωση, διότι θεωρούμε ότι κακώς αποφάσισε το Περιφ. Συμβούλιο, τον Ιούλιο 2011, το κλείσιμο της εταιρίας, βασιζόμενο σε αναληθή διαβεβαίωση του κ. Γανιάρη ότι η ΕΝΑ είχε ήδη τρείς ζημιογόνες χρήσεις ενώ στη πραγματικότητα είχε μόνο δύο, δηλ. 2009 και 2010, ενώ η χρήση του έτους 2011 ήταν κερδοφόρα μέχρι τον Ιούνιο 2011 και μάλιστα με κέρδη πάνω από 50.000 ευρώ! Άρα, σύμφωνα με το νόμο, δεν έπρεπε να πάει σε εκκαθάριση η ΕΝΑ. Ο κ. Γανιάρης με διέψευσε, δηλώνοντας μάλιστα ότι έχει και βεβαίωση από κάποιο αρμόδιο που βεβαιώνει ότι ήταν και τότε ζημιογόνα η χρήση.

Ζητώ να ξανασυζητηθεί το θέμα, επειδή αυτός ο ισχυρισμός του κ. Γανιάρη είναι ανακριβέστατος, σύμφωνα με τον ισολογισμό της ΕΝΑ στις 29/06/2011 και παραπλάνησε το Περιφερειακό Συμβούλιο, σε όλες τις συζητήσεις που είχε για την ΕΝΑ.

Θεωρώ το θέμα ιδιαίτερα σοβαρό, ακόμα περισσότερο που η Περιφέρεια Β. Αιγαίου θα υποβληθεί αδίκως,  λόγω της εκκαθάρισης, στην ιδιαίτερα μεγάλη δαπάνη των  260.000 ευρώ. Η απόφαση να παραπεμφθεί το θέμα για απόφαση στο επόμενο Περιφ. Συμβούλιο επιβάλλει, κατά τη γνώμη μου, να ξεκαθαρίσει το παραπάνω θέμα από το Περιφ. Συμβούλιο που το δημιούργησε.

Με τιμή 
Στρατής Κόρακας 
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου 

07/07/2014
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου