8 Ιουλ 2014

Σε δεινή θέση οι κτηνοτρόφοι της Χίου εξαιτίας των προστίμων που επέβαλλαν οι πρώην δήμαρχοι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

ΣΕ ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ ΟΙ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΜΑΣ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΠΟΥ  ΕΠΕΒΑΛΛΑΝ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ

ΝΙΠΤΕΙ ΤΑΣ ΧΕΙΡΑΣ ΤΟΥ Ο ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Στα όριά τους βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι του νησιού μας που εκτός από την καταστροφική πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που τους έχει καταδικάσει σε αφανισμό με τις πανάκριβες ζωοτροφές, τις επιπλέον φορολογίες, την εξευτελιστική τιμή στο γάλα, τη στυγνή εκμετάλλευση από του γαλακτοβιομήχανους, την έλλειψη βοσκοτόπων και πολιτικής, γενικότερα, που να εξασφαλίζει το επάγγελμά τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και  νόμους απάνθρωπους, εξοντωτικούς,  τους στερούν κυριολεκτικά το ψωμί για να ρυθμίσουν τα χρέη τους (κυρίως από πρόστιμα που τους έχουν επιβληθεί) περικόπτοντας, στην ουσία, τις επιδοτήσεις, που ως γνωστό  δεν καλύπτουν μεν τα όσα χάνουν, αλλά είναι ένα απαραίτητες για να συνεχίσουν το επάγγελμά τους.
 
Συγκεκριμένα η φοροεισπρακτική πολιτική των παλαιών δήμων απέναντί τους, τα πρόστιμα παράνομης βόσκησης που έχουν επιβληθεί, σε συνδυασμό με την οικονομική τους κατάσταση, έχουν οδηγήσει τους περισσότερους βοσκούς να χρωστούν κάποιες χιλιάδες ευρώ στο Δήμο, που αδυνατούν να πληρώσουν. Από την πλευρά της, η Διεύθυνση της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου, ταμπουρωμένη πίσω από το «νόμο», σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου,  δεν δίνει το απαραίτητο χαρτί ρύθμισης οφειλών , προκειμένου οι άνθρωποι να εισπράξουν τις επιδοτήσεις τους, αφού τους ζητά προκαταβολή 20%, που μεταφράζεται σε 1000, 1500, 2000 ευρώ  προκειμένου να γίνει η ρύθμιση. Βεβαίως οι κτηνοτρόφοι είναι οι εύκολοι στόχοι σε αντίθεση με τους μεγαλοοφειλέτες, προς τους οποίους η δημοτική Αρχή και  Δ/νση της οικονομικής υπηρεσίας αρκείται και πάλι στο ταξικά νόμιμο του «δεν έχουν να πληρώσουν» κι ας λειτουργούν πολλοί από αυτούς τις επιχειρήσεις τους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλλουμε αυτή την πολιτική κυβερνήσεων και τοπικών αρχόντων (που επιβεβαιώνουν και έτσι ότι είναι το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης)  που οδήγησαν σε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση τους κτηνοτρόφους του νησιού.

Θεωρούμε ότι μέσα σε αυτή την αδυσώπητη καπιταλιστική κρίση η καταστροφική πυρκαγιά του νησιού σχεδόν αποτελείωσε τους κτηνοτρόφους μας,  τους οποίους η δημοτική Αρχή και η Κυβέρνηση όχι μόνο δεν συμπαραστάθηκαν αλλά ανέσυραν τα πρόστιμα ζητώντας την εξόφλησή τους. Επιδεινώνουν έτσι την ήδη απελπιστική κατάστασή τους.  Με αυτή την έννοια ακόμα και η συζήτηση για τα πρόστιμα δεν θα είχε νόημα αν στο τιμόνι του δήμου βρισκόταν η Λαϊκή Συσπείρωση.

 Με τα σημερινά δεδομένα όμως  δύο λύσεις υπάρχουν:

- Η οικονομική υπηρεσία να κάνει διακανονισμό με διασταλτικότητα του νόμου, που σημαίνει να παραβλέψει την προκαταβολή και να ρυθμίσει τις υπόλοιπες δόσεις παρέχοντας και το αντίστοιχο έγγραφο για τις επιδοτήσεις με την υποχρέωση να πληρωθούν τα οφειλόμενα σε εύρος διετίας ή τριετίας, στηριζόμενο και στην απόφαση  του δημοτικού συμβουλίου 411/2011 που θέτει τέτοια ζητήματα.
- Ο δήμαρχος εφόσον έχει την άρνηση του Δ/ντη της οικονομικής υπηρεσίας  να προχωρήσει σε εντέλλεσθε ώστε να γίνει η παραπάνω ρύθμιση παρακάμπτοντας την προκαταβολή, λύση που τον καλούμε ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ  να προκρίνει με γενναιότητα, παρακάμπτοντας πικρίες και υπολογισμούς του ποιος ψήφισε ποιον.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που υπηρετεί το κεφάλαιο πρέπει να πιεστεί, να αναγκαστεί να δώσει λύση εφικτής ρύθμισης των χρεών και η  νέα δημοτική αρχή θα κληθεί να δώσει μια τελεσίδικη λύση και σε αυτή την κατεύθυνση θα δουλέψουμε.

Τέλος οι κτηνοτρόφοι μας να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να πάψουν να λειτουργούν σαν μονάδες, να οργανωθούν, να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν τα δίκια τους, αλλά και να σταματήσουν να βάζουν πλάτη-όσοι βάζουν- στα κόμματα της ΝΔ και τους ΠΑΣΟΚ   και τους άλλους υπηρέτες των πολιτικών της ΕΕ που τους έχουν φέρει στη σημερινή κατάσταση.

Να βγάλουν συμπεράσματα και για το ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, αφού μεταλλαγμένα στελέχη του είναι όσοι τους καλούν στη νομιμότητα της αδικίας να πληρώσουν ζωντανές προκαταβολές, από αυτά που δεν έχουν !!

ΧΙΟΣ 8/7/2014
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου