2 Ιουλ 2014

Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για την ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ της Μυτιλήνης

Θέμα: Όχι στην ιδιωτικοποίηση του πάρκινγκ της Μυτιλήνης

Μαζικά στο σφυρί βγάζει η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ φιλέτα δημόσιας γης και περιουσίας που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και υπόσχονται κέρδη στους "επενδυτές", παραδίδοντας στο ΤΑΪΠΕΔ την πλήρη κυριότητα τους και παραχωρώντας τα στη συνέχεια για την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, όπου η λειτουργία και η χρήση τους θα γίνει απλησίαστη για τις λαϊκές οικογένειες. 



Στα πλαίσια αυτά σχεδιάζεται και η «αξιοποίηση» δηλ. το ξεπούλημα του Παρκινγκ της Μυτιλήνης (Μακρυγιαλός), μιας έκτασης  51 περίπου στρεμμάτων στην καρδιά της πόλης.

Ο χώρος αυτός είναι ιδιαίτερα σημαντικός για την πόλη της Μυτιλήνης, που έχει τρομερή έλλειψη χώρων στάθμευσης. Με το ξεπούλημά του η κατάσταση θα γίνει αφόρητη και, εκτός των άλλων, θα επιβαρύνει οικονομικά  τους κατοίκους της Λέσβου, που θα υποχρεωθούν να πληρώνουν για τη στάθμευση του αυτοκινήτου τους.



ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός, τι μέτρα θα λάβει για να μην εκποιηθεί το Παρκινγκ της Μυτιλήνης να παραμείνει στη χρήση  του Δήμου της Λέσβου και του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου και να συνεχίσει να καλύπτει δωρεάν  τις ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων της Λέσβου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου