17 Οκτ 2014

ΛΑΣ Σάμου: Για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (15-10-2014)

  Περίσσεψαν οι θριαμβολογίες του δημάρχου Σάμου κ. Αγγελόπουλου, γιατί περιλήφθηκε ο δήμος Σάμου στην πιλοτική εφαρμογή του «ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος», που είναι το εργαλείο για τη μονιμοποίηση της απόλυτης φτώχειας για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες. 

 «Να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι». 

Πάνω στ’ αποκαϊδια της πολιτικής τους (Ε.Ε- κυβερνήσεων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και άλλων προθύμων), κοροϊδεύουν τους ανέργους και τις πάμφτωχες λαϊκές οικογένειες με ψίχουλα, που θα τα πάρουν από όσους θεωρούνται λιγότερο φτωχοί, ανακυκλώνοντας μ' αυτό τον τρόπο την ανέχεια και ορίζοντας έτσι μία «γραμμή φτώχειας» πάνω από την οποία κανείς δε θα δικαιούται καμιά προνοιακή στήριξη.
 
Το «ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα»,  συνοδεύεται με περικοπές σε πάσης φύσεως κοινωνικά και προνοιακά επιδόματα, όπως είναι το επίδομα ανεργίας και το ΕΚΑΣ για χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.

Είναι προφανείς οι στόχοι του επιδόματος πτωχοκομείου: Να ξεχάσει ο λαός, να ξεχάσουμε, οποιαδήποτε στοιχειώδη προστασία είχαμε κατακτήσει με αγώνες και αίμα, να εγκαταλείψουμε κάθε προσπάθεια κι’ αγώνα για να διεκδικήσουμε εκείνα που απαιτούν οι ανάγκες μας και να συνηθίσουμε να ζούμε με ελεημοσύνη της κακιάς ώρας. 

Με 300 ευρώ μια τετραμελής οικογένεια!!!

Δηλαδή να σκύψουμε το κεφάλι και να αρκεστούμε σε ένα ξεροκόμματο. 

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τους δημότες εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους να καταδικάσουν τον χλευασμό και να τον επιστρέψουν στην κυβέρνηση, στην Ε.Ε και στη δημοτική αρχή, που τους εμπαίζουν.

Να πάρουν μέρος στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο της 1ης Νοέμβρη, που διοργανώνει το ΠΑΜΕ και στο οποίο καλούν με αποφάσεις τους πάνω από 600 συνδικαλιστικές οργανώσεις απ’ όλη την Ελλάδα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ:

·         Επείγοντα μέτρα για την προστασία των ανέργων, με επίδομα καθ' όλη τη διάρκεια της ανεργίας.

·         Επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού και σύνταξης.

·         Συνολική επαναφορά των εισοδημάτων στα προ κρίσης επίπεδα.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ:

  1. Να διεκδικήσει τακτική κρατική επιχορήγηση όσο διαρκεί η κρίση για την προμήθεια ειδών διατροφής, ρουχισμού, υπόδησης, σχολικών ειδών και ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των ανέργων και των οικογενειών τους.
  2. Να καθιερώσει την καθημερινή παροχή ενός κολατσιού για όλα τα παιδιά της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  3. Να απαλλάξει όλους τους ανέργους από τα δημοτικά τέλη, τα τέλη ύδρευσης κλπ.
  4. Να απαιτήσει να μην κοπεί το ρεύμα σε καμιά οικογένεια ανέργων.

Σάμος 15-10-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου