27 Φεβ 2019

Συνέντευξη της Νίκης Τσιριγώτη στην ΕΡΤ Αιγαίου - «μόνο ένας αγωνιστής δήμος μπορεί να είναι δίπλα στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών»

Ν. Τσιριγώτη: Στήριξη στο ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί «μόνο ένας αγωνιστής δήμος μπορεί να είναι δίπλα στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών»

Ως αποπροσανατολισμό στην εφαρμογή αντιλαϊκών πολιτικών του Κλεισθένη, που καθιστά τους δήμους και τις περιφέρειας ως φοροεισπρακτικό μηχανισμό, χαρακτηρίζει τη συζήτηση που μονοπώλησε τα αυτοδιοικητικά θέματα της Λέσβιου για τη διάσπαση ή μη του δήμου η υποψήφια δήμαρχος είτε Λέσβου είτε Μυτιλήνης Νίκη Τσιριγώτη, μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου. 

Ξεκαθαρίζει ότι η ΛΑΣ είναι υπέρ της διάσπασης όχι μόνο σε δύο δήμους αλλά σε περισσότερους. Κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης γιατί «μόνο ένας αγωνιστής δήμος μπορεί να είναι δίπλα στα πραγματικά προβλήματα των δημοτών» ενώ ξεκαθάρισε ότι δε θα συνεργαστεί με κανέναν για να κερδίσει τις εκλογές. «Είμαστε ανοιχτοί στον κόσμο που μας πιστεύει ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας».
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη της κυρίας Τσιριγώτη για τις αλλαγές που φέρει ο Κλεισθένης για τις κοινότητες στο σημείο του δικού τους προϋπολογισμού. 

Όπως είπε «ναι μεν προβλέπει ότι οι κοινότητες θα έχουν δικό τους προϋπολογισμό αλλά δεν εξασφαλίζει κρατική χρηματοδότηση» εκφράζοντας τους φόβους της ότι θα μετατρέψει τις κοινότητες σε φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς για να έχουν έσοδα να διαχειριστούν. Ακούστε αποσπάσματα της συνέντευξης της Νίκης Τσιριγώτη στην ΕΡΤ Αιγαίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου