8 Απρ 2019

Ενημέρωση για τις εκδηλώσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης στην Ικαρία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ του ΚΚΕ και  της Λαϊκής Συσπείρωσης στην ΙΚΑΡΙΑ


Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, σε κλίμα ενθουσιασμού και μαχητικότητας πραγματοποιήθηκαν οι δυο πολιτικές συγκεντρώσεις του Κ.Κ.Ε το διήμερο 3 & 4 Απρίλη σε Χριστό Ραχών και Εύδηλο αντίστοιχα. Σε αυτές μίλησαν οι: Σταύρος Τάσσος βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τη Λαϊκή Συσπείρωση και ο Νίκος Λαρδάς, μέλος γραφείου Τ.Ε Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ, αντιδήμαρχος και υποψήφιος Δήμαρχος Ικαρίας

Στις ομιλίες τους τονίστηκαν μεταξύ άλλων: «…Ο λαός της Ικαρίας μπροστά στις κάλπες καλείται να επιβεβαιώσει την απόφασή του να συνεχίσει την ανυπότακτη πορεία του, ενισχύοντας το ΚΚΕ παντού, εκλέγοντας ξανά δημοτική αρχή τη Λαϊκή Συσπείρωση… Ένα κριτήριο ψήφου είναι ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» στο τιμόνι της Τοπικής Διοίκησης στέκεται στο πλευρό των εργατικών – λαϊκών οικογενειών, αποκαλύπτει και δίνει μάχες απέναντι σ’ αυτή την πολιτική, που προκαλεί, εντείνει και αναπαράγει όλα τα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας για τον ικαριώτικο λαό. Τέτοια προβλήματα είναι: οι τραγικές ελλείψεις και η συνεχής εμπορευματοποίηση της Υγείας, που γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες για τα λαϊκά στρώματα στη λεγόμενη «άγονη γραμμή», σε συνδυασμό με τη ραγδαία υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών. Αλλά και η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τα απορρίμματα, οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα του δήμου, οι επιπτώσεις από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ… Την ώρα που άλλοι συνδυασμοί, «ανεξάρτητοι» και μη, στηρίζονται κρυφά ή φανερά από τα άλλα κόμματα, αποδέχονται η στην καλύτερη περίπτωση αρνούνται να αντιπαραταχτούν στην εφαρμοζόμενη πολιτική τόσο στον χώρο της τοπικής διοίκησης αλλά και στην ποικιλόχρωμη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων συνολικά».


Στην τρέχουσα δημοτική περίοδο ξεχωρίζει η παρέμβαση της σημερινής διοίκησης στα θέματα που αφορούν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αφού αξιολόγησε από την αρχή της θητείας της, την «επένδυση» στο μαζικό λαϊκό αθλητισμό σε σημαντική προτεραιότητα. Ιεραρχώντας τις ανάγκες στοχεύοντας αρχικά στην συντήρηση, βελτίωση και ανάπτυξη των ήδη υπαρχουσών αθλητικών εγκαταστάσεων και εν συνεχεία στην μελέτη και τον προσδιορισμό κατασκευής νέων. Με αυτή την στόχευση εξασφαλίστηκαν χρηματοδοτήσεις 770.000δημιουργώντας σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις, που η χρήση τους σε γίνεται δωρεάν από αθλητικούς συλλόγους και την νεολαία του νησιού. Διασφαλίστηκαν για το επόμενο διάστημα χρηματοδοτήσεις 450.000για το γήπεδα στην Δ.Ε Ραχών. Ενώ παράλληλα διεκδικούνται 1.639,330€ για κλειστό Γυμναστήριο στη Δ.Ε. Ραχών και 900.000€ για την «Αναβάθμιση στίβου του δημοτικού σταδίου Ικαρίας».

Σοβαρή προσπάθεια γίνεται και στον τομέα της σχολικής στέγης, με ανακαινίσεις, επισκευές και συντηρήσεις σχολικών συγκροτημάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη.
Προς ολοκλήρωση οδεύουν οι διαδικασίες δημιουργίας προνοιακής δομής για ηλικιωμένους στην Ικαρία, με την περάτωση των εργασιών ανακαίνισης του κτιρίου και την έναρξη των διαδικασιών αδειοδότησης του γηροκομείου στον Αγ. Κήρυκο.

Να θυμίσουμε ότι τα ανταποδοτικά τέλη στην Ικαρία είναι τα πιο χαμηλά στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα ο δήμος «επιδοτεί» ουσιαστικά τόσο τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση όσο και την υπηρεσία ύδρευσης, αφού η τιμή των ανταποδοτικών τελών που πληρώνουν οι κάτοικοι είναι καθαρά συμβολική και επαρκεί μόνο για τη συντήρηση του δικτύου.

 
Η αγωνιστική στάση του δήμου απέναντι στην πολιτική που βάζει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του λαού του νησιού, αποτελεί κριτήριο στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» απέναντι σε όσους στηρίζουν με κάθε τρόπο αυτήν την πολιτική, την εξωραΐζουν, σπέρνουν τη λογική του μικρότερου κακού, καλλιεργούν στάση αναμονής και ανοχής στον λαό και τάζουν «λύσεις» στο πλαίσιο του «αναπτυξιακού σχεδιασμού» κυβέρνησης – κεφαλαίου για την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου και το νησί, στον πυρήνα του οποίου όλοι συμφωνούν.
  

Στην διάρκεια της περιοδείας των υποψηφίων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Ικαρία πραγματοποιήθηκαν :
  • Επίσκεψη στους ΧΑΔΑ Ραχών και Ευδήλου, εκεί όπου φαίνεται το μέγεθος της επιβάρυνσης που προκαλεί στο περιβάλλον του νησιού, η άρνηση της κυβέρνησης να αποδεχτεί τις ολοκληρωμένες προτάσεις που προβάλει και διεκδικεί η αγωνιστική δημοτική αρχή από το 2014 μαζί με το λαό του νησιού, με περιβαλλοντικούς, όσο και με κοινωνικούς όρους, η οποία προβλέπει: Διαλογή στην πηγή, σταθμό μεταφόρτωσης, μονάδα διαλογής ανακυκλώσιμων, σχεδιασμό για προώθηση των ανακυκλώσιμων υλικών σε κεντρική μονάδα ανακυκλώσιμων υλικών (Περιφέρεια ή κέντρο), ΧΥΤΥ, μονάδα σταθεροποίησης βιολογικών υπολειμμάτων. Για όλα αυτά έχει κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης για τα αναγκαία έργα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Ικαρίας, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, περιβάλλον & Αειφόρος Ανάπτυξη» συνολικού προϋπολογισμού 13.239.650,40€.

  • Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του υβριδικού ενεργειακού έργου της «ΔΕΗ Ανανεώσιμες» στην Προεσπέρα, όπου μίλησαν με τεχνικούς και εργαζόμενους, αναδεικνύοντας τις παρεμβάσεις της Κ.Ο. του ΚΚΕ στη Βουλή και στα αρμόδια υπουργεία για την επανεκκίνηση των εργασιών που είχαν σταματήσει για μεγάλο διάστημα λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
  • Επίσκεψη στο Κ.Υ. Ευδήλου, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων, από τις 9 ειδικότητες που προβλέπει ο οργανισμός, είναι καλυμμένη μόνο μία και αφορά μία γιατρό παθολόγο. Αυτή η γιατρός καλείται να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ολόκληρης της βόρειας Ικαρίας, αφού τα αγροτικά ιατρεία στη Δημοτική Περιφέρεια των Ραχών και στον Μαγγανίτη καλύπτονται από φαντάρους αγροτικούς γιατρούς.
  • Σύσκεψη με συλλόγους γονέων σχολείων Ικαρίας και αντιπροσώπους σωματείων και φορέων για τα ζητήματα Παιδείας, με αιχμή τις κινητοποιήσεις των τελευταίων ημερών από γονείς που αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα με τη μεταφορά μαθητών από και προς τα σχολεία τους. Επισημάνθηκε ότι η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να συμπαραστέκεται έμπρακτα στον αγώνα των γονιών και στις διεκδικήσεις τους για την ασφαλή και απρόσκοπτη μεταφορά των παιδιών στα σχολεία, ενώ ο Σ. Τάσσος σημείωσε ότι θα αναδειχθεί το πρόβλημα και με παρέμβαση στη Βουλή.
Τέλος στις δυο συγκεντρώσεις ανακοινώθηκε μέρος του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με υποψηφίους δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους για τον Δήμο Ικαρίας καθώς επίσης και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι για την περιφερειακή ενότητα Ικαρίας – Φούρνων με την Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου οι οποίοι είναι από την Ικαρία:
  • Στέλιος Σταμούλος δήμαρχος Ικαρίας, μέλος Τ.Ε Ικαρίας – Φούρνων του ΚΚΕ
  • Γεωργία Λαρδά, ιδιωτική υπάλληλος, γραμματέας του Τ.Σ Ικαρίας της ΚΝΕ
  • Από τους Φούρνους: Τριανταφυλλιά Γλαρού, γυμνάστρια -προπονήτρια σε ΑμΕΑ.
ΙΚΑΡΙΑ 6/4/19

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου