13 Απρ 2019

Οι θέσεις και το πρόγραμμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Λήμνου για τον Τουρισμό

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ σε Δήμο και Περιφέρεια, στη Λήμνο και πανελλαδικά, στηρίζει μια ανάπτυξη με βάση τις λαϊκές ανάγκες και τις δυνατότητες του τόπου και της εποχής και όχι με βάση την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, που στηρίζουν όλες οι μέχρι τώρα κυβερνήσεις και που περιορίζουν την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
 
Από αυτή τη θέση, στηρίζουμε το δικαίωμα της λαϊκής οικογένειας στις διακοπές και στον τουρισμό και όχι μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά όλο το χρόνο. Μια τέτοια δυνατότητα να επισκέπτονται το νησί μας εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, απ’ όλη τη χώρα, όλους τους μήνες του χρόνου, θα είναι σε όφελος όλων όσων ζουν από τον τουρισμό στο νησί μας, σε αντίθεση με τον τουρισμό κρουαζιέρας και των πακέτων all inclusive, από τα οποία επωφελούνται ελάχιστοι. 
 
Είμαστε υπέρ της ήπιας τουριστικής ανάπτυξης που θα στηρίζεται στις μικρές τουριστικές επιχειρήσεις.
 
ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ:
  • Τη μείωση των τιμών στα αεροπορικά και στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια όχι μόνο των επιβατών, αλλά και των αυτοκινήτων και των μεταφορών εμπορευμάτων. Την καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού όλο το χρόνο, με την κεντρική Ελλάδα και τα άλλα νησιά, την επαναφορά της σύνδεσης με τη Θεσσαλονίκη, επίσης όλο το χρόνο. Τη δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων σε όλες τις γραμμές. Στοχεύουμε στο Δημόσιο Φορέα Συγκοινωνιών.
  • Την κατασκευή φραγμάτων και τη διάνοιξη νέων υδρευτικών γεωτρήσεων μετά από σχετικές μελέτες, με στόχο την επάρκεια σε πόσιμο νερό για όλους τους κατοίκους του νησιού αλλά και για τους επισκέπτες του νησιού τους καλοκαιρινούς μήνες και όχι μόνο – κατασκευή βιολογικών καθαρισμών στις περιοχές που χρειάζεται.
  • Τη στελέχωση του νοσοκομείου του νησιού μας με όλο το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό, ώστε να αισθάνονται ασφάλεια όχι μόνο οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και οι επισκέπτες του νησιού.
  • Τις επισκευές και διάνοιξη δρόμων που οδηγούν σε παραλίες και αρχαιολογικούς χώρους – καθαρές θάλασσες και παραλίες.
  • Την επέκταση του κοινωνικού τουρισμού σε περισσότερες κατηγορίες λαϊκών οικογενειών. Την κρατική χρηματοδότηση των σχολικών μορφωτικών εκδρομών. Τις κρατικές και δημοτικές παιδικές κατασκηνώσεις.
  • Τη δημιουργία υποδομών οργανωμένου κάμπινγκ από το Δήμο, όπως είναι αυτό στην περιοχή του Κέρους.
  • Την αξιοποίηση από το Δήμο των ιαματικών λουτρών στα Θέρμα με τρόπο που αυτές να είναι προσιτές σε όλους τους κατοίκους του νησιού και στους επισκέπτες.
  • Την αποπεράτωση των εγκαταστάσεων στο λιμάνι της Μύρινας. Νέους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων στην πόλη της Μύρινας όπου δημιουργείται το αδιαχώρητο τους καλοκαιρινούς μήνες.
  • Την πύκνωση των γραμμών της αστικής συγκοινωνίας που συνδέει τη Μύρινα με τα χωριά, αλλά και τους παραλιακούς οικισμούς τους καλοκαιρινούς μήνες. Τη σύνδεση με λεωφορείο της Μύρινας με το αεροδρόμιο.
  • Τις υποδομές για την προσβασιμότητα των ΑΜΕΑ σε όλους τους χώρους, σε όλες τις υπηρεσίες και όλες τις παραλίες.
  • Τη λειτουργία δημοτικού τουριστικού γραφείου πληροφοριών στα λιμάνια του νησιού σε 24ωρη βάση - Λειτουργία υπηρεσίας ξενάγησης σε αρχαιολογικούς χώρους και περιοχές natura.
  • Την αξιοποίηση της δασικής περιοχής του οινοποιείου ως καταφύγιο των ελαφιών.
  • Προβολή των τοπικών προϊόντων σε συνεργασία με τους εμπορικούς συλλόγους και τους ντόπιους παραγωγούς.
Διεκδικούμε την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του ΦΠΑ, στα είδη λαϊκής κατανάλωσης. Την επαναφορά του μειωμένου ΦΠΑ και μάλιστα στο 50% σε όλα τα νησιά και στη Λήμνο.
 
Στηρίζουμε το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο στις διεκδικήσεις για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, για μόνιμο προσωπικό σύμφωνα με τον Οργανισμό του Δήμου και με κρατική χρηματοδότηση, ώστε να αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά και το ζήτημα της καθαριότητας σε όλο το νησί.
 
Θέση μας είναι ότι η αξιοποίηση του τουρισμού δεν θα πρέπει να γίνεται σε βάρος των μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζόμενων στα ξενοδοχεία, τα τουριστικά καταλύματα γενικότερα και στον επισιτισμό στο νησί. Για το λόγο αυτό στηρίζουμε τα αιτήματα του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων του νησιού μας για τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και της ασφαλιστικής κάλυψης των εργαζομένων στον τουρισμό, για κατώτερο μισθό στα 751 ευρώ, για σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας με όλα τα ρεπό και τις άδειες που δικαιούνται.
 
Θεωρούμε ότι η βιομηχανικού τύπου εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί όπως αυτή της πολυεθνικής ΡΟΚΑΣ Iberdrola που ετοιμάζεται να επαναφέρει η κυβέρνηση για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και στη Λήμνο, θα αποβεί σε βάρος του τουρισμού στο νησί μας. Η επένδυση αυτή συνάντησε την αντίθεση της πλειοψηφίας των φορέων και των κατοίκων του νησιού όταν επιχειρήθηκε να γίνει το 2013 και καλούμε όλους σε επαγρύπνηση ώστε να καταστήσουμε σαφή την απόφασή μας να μην αφήσουμε να υλοποιηθεί μια τέτοια καταστροφική για το νησί επένδυση.
 
Μύρινα 12-4-2019

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου