15 Απρ 2014

Για τις ελλείψεις σε προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επανειλημμένα τα τελευταία τρία (3) χρόνια η «Λαϊκή Συσπείρωση» έβαλε χωριστά για συζήτηση τόσο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου όσο και στο Δήμο Λέσβου, το θέμα της παροχής υπηρεσιών Υγείας στα νησιά Λέσβο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Χίο, Ψαρά, Οινούσσες, Σάμο, Ικαρία και Φούρνοι.

Υπέβαλε συγκεκριμένες προτάσεις για την στελέχωση των νοσοκομείων των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων.

Κάλεσε το Περιφερειακό Συμβούλιο και τα Δημοτικά Συμβούλια να καταγγείλουν την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που εφαρμόζοντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) έχει στόχο την διάλυση του όποιου δημόσιο χαρακτήρα της Υγείας έχει απομείνει και την παράδοση της στα λογής-λογής επιχειρηματικά συμφέροντα.

Το τελευταίο διάστημα παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό, που έχει το Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, η Διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) εφαρμόζοντας την πολιτική της Κυβέρνησης μετακινεί γιατρούς εκ περιτροπής για να καλύψει τις ανάγκες του Αγίου Ευστρατίου. 
Πέραν των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν απ’ αυτή την πολιτική στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Λέσβου, πέραν της αποσπασματικής και υποβαθμισμένης αντιμετώπισης των προβλημάτων υγείας των κατοίκων του Αγίου Ευστρατίου δημιουργούνται και τεράστια προβλήματα στις οικογένειες των γιατρών.

Επίσης δημιουργούν τεράστια προβλήματα στα ήδη υποστελεχωμένα Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία του νησιού αλλά και στο ίδιο το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, που αυτή τη στιγμή λειτουργεί στην κόψη του ξυραφιού, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) με την διάλυση του ΕΟΠΥΥ και την ίδρυση του ΠΕΔΥ χωρίς γιατρούς και το βάρος της ΠΦΥ την επιφορτίζονται τα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.
Καταγγέλλουμε αυτές τις απαράδεκτες τακτικές κυβέρνησης και 2ης ΥΠΕ και απαιτούμε:

Να σταματήσουν οι ξεσπιτωμοί εργαζομένων.

Άμεση κάλυψη των οργανικών θέσεων με προσλήψεις  μονίμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής  απασχόλησης

Επάνδρωση του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου του Αη Στράτη.
Όχι στην υποβάθμιση και στη απαξίωση  της δημόσιας-δωρεάν υγείας.
Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλο τον λαό, με κρατική χρηματοδότηση και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.


Μυτιλήνη 14 Απρίλη 2014
Λαϊκή Συσπείρωση Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και Δήμου Λέσβου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου