22 Μαΐ 2019

ΙΚΑΡΙΑ: Δήλωση στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» από τον Μιχάλη Μάζαρη

Σε δήλωση στήριξης της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ικαρίας, ο δημοτικός σύμβουλος και δικηγόρος, Μιχάλης Α. Μάζαρης, τονίζει τα εξής: 

«Θα μπορούσε μία δήλωση στήριξης της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να αντιγράψει τα μισά από τα έργα και τις παρεμβάσεις σε Υγεία, Παιδεία, σε αθλητικές υποδομές, βιολογικούς, έργα ύδρευσης, στην ανάληψη της λειτουργίας του γηροκομείου, στον πολιτισμό και άλλα που αφήνει η τωρινή διοίκηση του Δήμου Ικαρίας παρακαταθήκη στην επόμενη και να γεμίσει 2 ή 3 σελίδες χαρτιού, αλλά αυτό αφ' ενός θα ήταν κουραστικό αφ' ετέρου είναι ήδη γνωστά τουλάχιστον στον τόπο κατοικίας ή καταγωγής του καθενός και καταγεγραμμένα σε σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο.

Αξίζει, λοιπόν, νομίζω, να αναφερθώ στο εξής:

Πέρα από το πόσο συμφωνεί ή διαφωνεί κανείς με τις θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά από την πλειοψηφία των παρατάξεων που διεκδικούν θέση στο συμβούλιο του Δήμου Ικαρίας, πιστεύω κοινώς αποδεκτή. Η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει συνοχή, συνέπεια και συνέχεια με συγκεκριμένες πολιτικές αρχές και θέσεις που τις υπερασπίζεται για δεκαετίες και που οι άνθρωποι που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό της έχουν υπηρετήσει ανιδιοτελώς από πολλά διαφορετικά μετερίζια.

Η διαφορά αυτή δεν είναι αποτέλεσμα τυχαίων περιστατικών ή ικανοτήτων 2 ή 3 ανθρώπων. Οι θέσεις της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι αυτές που οι ανάγκες της καθημερινότητας των δημοτών επιβάλλουν να είναι. Δεκαετίες τώρα οι δημοτικές και περιφερειακές παρατάξεις που στηρίζει το ΚΚΕ στην Ικαρία, όπως και σε όλη την Ελλάδα, στέκονται αταλάντευτα δίπλα στους ανέργους, στους εργάτες, στους αγρότες, στους νέους, στους αυτοαπασχολούμενους. H καθημερινή δράση όλων των δήμων που η "Λαϊκή Συσπείρωση" έχει την πλειοψηφία είναι συνυφασμένη με τη διαρκή διεκδίκηση όλων εκείνων των αγαθών και κεκτημένων που η κεντρική διοίκηση μας έχει στερήσει και όλων αυτών που τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις όλων των τελευταίων ετών στερούν από τους δημότες φτωχοποιώντας τους δήμους και τις Περιφέρειες.


Δεν θα δείτε τον δήμαρχο ή τους αντιδημάρχους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" να φωτογραφίζονται πλάι σε υπουργούς και υπογεγραμμένες συμβάσεις σαν οποιοδήποτε έργο υποδομής να αποτελεί κάτι οριστικό γι΄ αυτούς. Ξέρουν τις δυσκολίες της καθημερινότητας του κάθε ενός συντοπίτη τους και η έγνοια αυτή δεν είναι τίποτα άλλο παρά εργαλείο και αντανάκλαση των κριτηρίων και των προτεραιοτήτων για τη δουλειά που έχουν να κάνουν.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ικαριώτικου λαού, δεν δημιουργήθηκε ευκαιριακά δύο ή τέσσερις μήνες πριν από τις εκλογές για να "διώξει" κάποια δημοτική αρχή με οποιοδήποτε κόστος και οποιαδήποτε σύνθεση. Ποια άλλωστε καλύτερη απόδειξη γι΄ αυτό από το ό,τι ποτέ δεν ωραιοποίησαν καταστροφικούς νόμους για τους δήμους όπως ο "Καλλικράτης" και δεν έκαναν ποτέ τα στραβά μάτια όταν η εκάστοτε κυβέρνηση υποβάθμιζε συνειδητά τα κοινωνικά αγαθά που πρέπει να παρέχουν η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση χάριν των εντολών της ΕΕ.

Πλάι στον υποψήφιο δήμαρχο Ικαρίας Νίκο Λαρδά, του οποίου οι γνώσεις, η οξυδέρκεια και το πολιτικό κριτήριο περισσεύουν, πλάι στον υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο Στέλιο Σταμούλο που τίμησε για 17 χρόνια τη θέση του δημάρχου στο νησί μας και πλάι στους ανθρώπους της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στο Δήμο Ικαρίας και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, που βαδίζουν περήφανα και ανιδιοτελώς το δρόμο και την παράδοση που έχει χαράξει ο ικαριώτικος λαός, στέκομαι και εγώ και τους στηρίζουμε την ελπίδα και την πίστη ότι η "Λαϊκή Συσπείρωση" θα έχει τη δύναμη από θέση ισχύος να συνεχίσει να δείχνει το δρόμο των διεκδικήσεων για μια τελικά καλύτερη κοινωνία και μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου