9 Φεβ 2019

Οι Σαμιώτες έστειλαν αποστομωτική απάντηση σε όσους προσπάθησαν να τους συκοφαντήσουν

Αποστομωτική ήταν η απάντηση σε όσους προσπάθησαν να συκοφαντήσουν την κινητοποίηση με την  μεγάλη λαϊκή συμμετοχή  από την Τ.Ε ΚΚΕ Σάμου. 

Τις   χιλιάδες των  κατοίκων του νησιού που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών σωματείων και των φορέων και συμμετείχαν στην πανσαμιακή απεργία την Πέμπτη με αιτήματα να κλείσει το hotspot, να μη δημιουργηθεί κανέναν νέο, να απεγκλωβιστούν πρόσφυγες και μετανάστες από το νησί και τη χώρα, καθώς και να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις του νοσοκομείου και των δομών Υγείας, χαιρετίζει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ.

«Η κυβέρνηση, η ΕΕ και οι άλλες δυνάμεις που συμφωνούν με την πολιτική εγκλωβισμού των προσφύγων και μεταναστών στα νησιά πρέπει να σταματήσουν να κωφεύουν στη διεκδίκηση των νησιωτών. Η μεγάλη λαϊκή συμμετοχή με τα αιτήματα αλληλεγγύης έδωσε αποστομωτική απάντηση σε όσους επιχείρησαν για λογαριασμό της κυβέρνησης να συκοφαντήσουν αυτή την κινητοποίηση. Η μαζική λαϊκή κινητοποίηση απέδειξε ότι μπορεί να απομονώνει τις ρατσιστικές ακροδεξιές και φασιστικές ομάδες», αναφέρει το ΚΚΕ και επισημαίνει πως η Κυβέρνηση έχει ευθύνη που, με αποκλεισμό από αστυνομικές δυνάμεις του hot-spot, εμπόδισε και τη μαζική συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών σε αυτή τη μεγάλη κινητοποίηση, γιατί «δεν ήθελε να φανεί ότι η πλειοψηφία του λαού του νησιού και οι πρόσφυγες μετανάστες έχουν το ίδιο αίτημα: του απεγκλωβισμού, ενάντια στην πολιτική της δικής της και της ΕΕ» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

voreioaigaio.ert.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου