13 Μαΐ 2019

Ανακοίνωση της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΣΑΜΟΥ για την ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας

Οι κάτοικοι της περιοχής του Μαραθοκάμπου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Σάμου, τα τελευταία χρόνια έχουν δώσει πολλούς αγώνες ενάντια στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας αφού κανείς κρατικός φορέας δεν εγγυάται την ασφάλεια και την προστασία των κατοίκων από την ακτινοβολία που εκπέμπουν.
 
Τελευταίο παράδειγμα είναι ο αγώνας των κατοίκων του Κάμπου Μαραθοκάμπου ώστε να μην εγκατασταθεί κεραία σε ξενοδοχείο εντός κατοικημένης περιοχής. Υπάρχουν όμως και δεκάδες άλλες κεραίες σε όλη την περιοχή της Δυτικής Σάμου.

Η απελευθέρωση των τηλεπικοινωνιών, που προσφέρει τεράστια κέρδη στους μονοπωλιακούς ομίλους, διαμορφώνει και το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο που κατοχυρώνει το "δικαίωμα" των εταιρειών να διασφαλίζουν τα κέρδη τους και οδηγεί σε αδιέξοδο την όποια προσφυγή στη δικαιοσύνη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όλες οι προηγούμενες μαζί με τους εκπροσώπους τους στην Τοπική Διοίκηση δεν έχουν κάνει τίποτα για να προστατέψουν το πραγματικό δικαίωμα των κατοίκων και του λαού να προστατεύεται από επιβλαβείς και μακροχρόνιες επιπτώσεις στην υγεία τη δική του και των παιδιών του.


Η κρατική νομιμότητα στην τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που μετατρέπει το ζήτημα από θέμα που αφορά όλη την κοινωνία και το περιβάλλον σε ατομική υπόθεση συναλλαγής μεταξύ του ιδιοκτήτη του χώρου και των εταιρειών, αποδεικνύει την αδιέξοδη και επικίνδυνη, για την υγεία του λαού, πολιτική που υπηρετούν.

Σήμερα που η επιστήμη έχει κάνει άλματα μπορεί να προφυλαχτεί η υγεία των ανθρώπων.

Η "Λαϊκή Συσπείρωση" στηρίζει και μπαίνει μπροστά στους αγώνες των κατοίκων ενάντια στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών.

Διεκδικεί και παλεύει:
  • Να μπει τέρμα στην ανεξέλεγκτη τοποθέτηση κεραιών εδώ και τώρα.
  • Να δημιουργηθεί οργανωμένο πάρκο κεραιών, μετά από επιστημονική μελέτη, ώστε η λειτουργία του να έχει όσο το δυνατόν μικρότερες επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία των ανθρώπων και των ζώων.
Στις 26 Μάη εκλέγουμε αγωνιστές στο δήμο και την Περιφέρεια. Ρίχνουμε τα κόκκινα γαρίφαλα της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην κάλπη.
Κάνουμε τη διαφορά με ισχυρό ΚΚΕ στην κάλπη των ευρωεκλογών. Λέμε ΟΧΙ στην ΕΕ των μονοπωλίων
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου