7 Μαΐ 2019

Τοποθέτηση - απάντηση του Στ. Τάσσου σχετικά με ορισμένα δημοσιεύματα Μέσων Ενημέρωσης της Λέσβου

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ-ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Στ. Τάσσου υποψήφιου περιφερειάρχη
ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΜΕΣΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Ορισμένα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης καθώς πλησιάζουμε προς τη μέρα των εκλογών με δημοσιεύματα και αναρτήσεις επιχειρούν να διαμορφώσουν μια ψεύτικη εικόνα σχετικά με τη δυναμική και την ανταπόκριση που βρίσκουν στο λαό οι υποψήφιοι και οι συνδυασμοί για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στο Β. Αιγαίο. Εμφανίζουν κάποιους υποψηφίους ως φαβορί, κατά πως τους βολεύει, και αυτό το στηρίζουν, άκουσον άκουσον, με βάσει στοιχήματα στο διαδίκτυο! Προφανώς γι΄ αυτούς και η πολιτική είναι τζόγος! 

Αποσιωπούν πλήρως τις θέσεις, τις δράσεις, τις εκδηλώσεις, τους αγωνιστές που συσπειρώνονται στα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Έχουν το θράσος να γράφουν ότι ο δικό μας συνδυασμός επιδιώκει να καταγράψει μόνο το κομματικό ποσοστό.

Η απάντησή μας είναι η εξής: Όσο κι αν δεν το θέλετε, και το ποσοστό του ΚΚΕ στις Ευρωεκλογές θα είναι πολύ αυξημένο και υψηλό στο Β. Αιγαίο, και τα ποσοστά των ψηφοδελτίων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην περιφέρεια και τους δήμους. 

Γιατί εμείς κύριοι εκφράζουμε και θα καταγράψουμε με τα ποσοστά μας την καταδίκη των νησιωτών στην αντιλαϊκή πολιτική και τις επικίνδυνες κοινές επιλογές των ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ –ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και των στελεχών τους σε περιφέρεια και δήμους.

Γιατί εμείς, σε αντίθεση με όλους αυτούς, είμαστε απέναντι στην ΕΕ, αντιπαλεύουμε την απαράδεκτη συμφωνία που μετάτρεψε τα νησιά σε χώρο εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, ζητάμε το κλείσιμο όλων των hot spot, τον απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα, την αποζημίωση των κατοίκων που έπαθαν ζημιές. Είμαστε απέναντι στο ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο.

Είμαστε απέναντι στα συμφέροντα των εφοπλιστών και μεγαλοεπιχειρηματιών γιατί εκφράζουμε και διεκδικούμε τα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες. Παλεύουμε ώστε οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί ΕΒΕ να έχουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και να μην αφανιστούν κατά τις επιταγές της ΚΑΠ και της ΕΕ.

Είμαστε αντίθετοι με την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ, είμαστε οι μόνοι που πραγματικά παλεύουμε να μην καταργηθεί, και η διατήρησή του να αποσυνδεθεί από το προσφυγικό-μεταναστευτικό. Είμαστε αντίθετοι με τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις που επιβάλλονται. Παλεύουμε για να έχουμε όλες τις απαραίτητες παροχές Υγείας και το αναγκαίο προσωπικό, να έχουμε ασφαλείς και τακτικές συγκοινωνίες.

Η μεγάλη συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας ανθρώπων που δεν ανήκουν πολιτικά στο ΚΚΕ, η μεγάλη ανταπόκριση που βρίσκουμε στις περιοδείες, η συμμετοχή στα ψηφοδέλτιά μας δεκάδων ανιδιοτελών αγωνιστών που δεν ανήκουν στο ΚΚΕ, άλλα συμπορεύονται μαζί μας για να εκφραστεί δυνατά στο Β. Αιγαίο η ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση και αντεπίθεση σε όλες τις κάλπες. 

Αυτά είναι στοιχεία που σε εμάς δίνουν δύναμη και αισιοδοξία και ορισμένους άλλους τους γεμίζουν ανησυχία και φόβο και κάνουν ότι μπορούν να μην μας βρουν μπροστά τους στο δεύτερο γύρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου